Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Charlie Charlie nu este categoric un joc nevinovat

forteaUn joc care pretinde că invocă un demon mexican – cunoscut ca „Charlie, Charlie” şi considerat a fi o versiune simplificată a tablei Ouija – a devenit foarte popular în rândul tinerilor prin intermediul reţelelor de socializare, determinând un exorcist să avertizeze cu privire la pericolele lui. Jocul, care s-a bucurat de o semnificativă atracţie online în ultimele zile, implică două creioane sau pixuri, o foaie de hârtie şi invocarea unui spirit numit „Charlie”.
Zeci de videoclipuri scurte, postate în general de tineri, arată jucători ţipând şi alergând nebuneşte atunci când creionul se mişcă singur şi indică spre „da” sau „nu”, după ce aceştia spun o frază prin care invocă demonul. Exorcistul spaniol pr. Jose Antonio Fortea a declarat pentru Catholic News Agency că aşa numita #CharlieCharlieChallenge cuprinde foarte reala practică ocultă a invocării spiritelor. Într-un interviu în 27 mai 2015, el a avertizat că „unele spirite care sunt implicate în această practică îi vor chinui pe unii dintre cei care joacă acel joc”. Chiar dacă preotul crede că jucătorii „nu vor fi neapărat posedaţi”, spiritul care a fost invocat „va rămâne în preajmă pentru o perioadă”.

Pr. Fortea a atras totodată atenţia că practicarea acestui joc „va face ca alte spirite să înceapă să intre într-o comunicare mai frecventă. Aşadar, persoana va avea de suferit apoi consecinţe mult mai grave de la demoni”, afirmă el. Experţii catolici au remarcat că activitatea ocultă şi nevoia de exorcisme care rezultă de aici au ajuns la un nivel critic în întreaga lume. Asociaţia Internaţională a Exorciştilor s-a întâlnit cu ocazia celei de a 12-a conferinţe anuale la Roma, în octombrie 2014.

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al asociaţiei, dr. Valter Cascioli, un număr mare de Episcopi şi Cardinali au cerut să participe la conferinţă, datorită creşterii activităţii demonice. „Devine o urgenţă pastorală”, a declarat el. În acest moment, numărul tulburărilor datorate unei extraordinare activităţii demonice este în creştere”. Această creştere a activităţii demonice poate fi atribuită scăderii credinţei indivizilor, cuplată cu o creştere a curiozităţii şi a participării la activităţi oculte cum ar fi tabla Ouija şi şedinţele de spiritism, a mai spus Cascioli.

http://www.catholica.ro/2015/05/30/charlie-charlie-nu-este-categoric-un-joc-nevinovat/

Lasati un raspuns