Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfințirea bisericii românești din Perth, Australia

biserica_pirthCredincioșii români ortodocși din Perth – Australia au trăit, duminica, 7 iunie 2015, momente de bucurie duhovnicească. Cu ajutorul lui Dumnezeu s-a sfințit biserica ortodoxă romanescă din orașul Perth, statul Australia de Vest, din cuprinsul Protoieriei Ortodoxe Române a Australiei, ce se află sub ocrotirea Preasfintei Treimi scrie basilica.ro citată de Romanian Global News.
Parohia “Sfânta Treime” a luat ființă în anul 2002, odată cu numirea preotului Doru Bucur, ca preot paroh al primei parohii ortodoxe române din Perth.Parohia Si-a început activitatea odată cu sosirea preotului la Perth, în data de 6 februarie 2003. După doi ani de functionare în locatii închiriate, la 14 iunie 2005 parohia a achizitionat o clădire, începând slujirea aici la data de 14 septembrie 2005, praznicul Înăltării Sfintei Cruci.

După achitarea împrumutului bancar, cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei Si Noii Zeelande, clădirea a fost renovate si amenajată ca locas de slujire, conform rânduielilor canonice si traditiei Bisericii strămosesti, biserica fiind împodobită cu catapeteasmă, icoane si toate odoarele necesare desfăsurării cultului divin. Întreaga lucrare s-a făcut cu cheltuiala si lucrarea enoriasilor, sub îndrumarea preotului paroh Doru Bucur si cu suportul membrilor Consiliului Parohial. Lucrarile de amenajare a locasului de cult au început în luna mai din anul 2010 si s-au finalizat în luna octombrie 2012.

Acest lăcas de rugăciune, fiind socotit împlinit si vrednic pentru a se aduce într-însul jertfa Sfintei Liturghii, bine plăcuta lui Dumnezeu, precum si celelalte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, Prea Sfintitul Părinte Mihail, Arhipăstorul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei si Noii Zeelande, a dat binecuvântarea pentru a fi sfintit după rânduială, având hramul mare “Sfânta Treime”, dând bisericii, cu acest prilej, si cel de-al doilea hram: “Întâmpinarea Domnului”.

Sfințirea bisericii cu hramurile “Sfânta Treime” și “Întâmpinarea Domnului” s-a făcut cu prilejul sărbătoririi hramului mare, în ziua de duminică, 7 iunie 2015, prin rugăciunile Preasfințitului Părinte Episcop Mihail, care a săvârșit slujba târnosirii, împreună cu un sobor alcătuit din preoții: Pr. Doru Bucur – protopop al Protopopiatului Ortodox Român al Australiei si paroh al parohiei “Sfânta Treime”, Părintele Mircea Corpodean – protopop al Protopopiatului Ortodox Român al Noii Zeelande și paroh al parohiei “Sfântul Ignatie Teoforul” din Auckland, N.Z., Pr Vasile Prundus – paroh al parohiei “Sfântul Ioan Botezătorul” din Sydney, Fr. Panayiotios Dimitrakos, Fr. Walentin Mowtschan de la biserica ucraineană, Fr. Stanko Srbltanin de la biserica sârbă, Fr. Wolodymyr Zajko de la biserica belarusă si Fr. Deacon Walter Slaven de la biserica ucraineană din Perth.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=17833:sfinirea-bisericii-romaneti-din-perth-australia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns