Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Craig A. Evans, N. T. Wright: Ultimele zile din viaţa lui Isus

carteultimelezileEditura Serafica a publicat recent cartea „Ultimele zile din viaţa lui Isus. Ce s-a întâmplat cu adevărat”, semnată de doi dintre cei mai cunoscuţi cercetători care au studiat tema existenţei istorice a lui Isus. Autorii ne prezintă în cuvinte accesibile cele mai importante descoperiri ale istoriei şi arheologiei despre moartea şi învierea lui Isus. Cartea are 108 pagini, format 14×20, şi costă 12 lei, putând fi achiziţionată prin situl EdituraSerafica.ro.
Cartea are trei capitole: Strigătul morţii, Tăcerea mormântului, şi Surpriza învierii. Troy A. Miller explică în prefaţa cărţii: „Cele trei capitole care alcătuiesc această carte au fost iniţial prelegeri la Simpozionul pentru Biserică şi Academie, ţinute la Colegiul Crichton. Ca director al iniţiativei mai ample a Simpozionului, am conceput şi dezvoltat această serie de conferinţe cu scopul de a redresa spaţiul sau separaţia mai sus amintită (între mediul academic şi mediul eclezial – n.r.) şi de a stabili relaţii de colaborare între Departamentul de Biblie şi Teologie de la Crichton şi bisericile locale pentru edificarea mutuală şi a împărtăşirea slujirii. Cei solicitaţi ca referenţi erau persoane considerate de primă mână, cu reputaţie academică internaţională în materie de Scriptură sau teologie şi, în acelaşi timp, angajaţi activ în misiunea de vestire a evangheliei în Biserica creştină.”

„Această carte conţine două dintre conferinţele lui Craig (una despre moartea şi îngroparea lui Isus) şi una dintre prelegerile lui Tom (despre învierea lui Isus), care au fost revăzute pentru a fi promovate unui public mai larg. Deoarece conferinţele amândurora se concentrează asupra vieţii lui Isus, cele pe care le-am selectat se potrivesc foarte bine în context. Dincolo de subiectul comun al vieţii lui Isus, eseurile din această carte împărtăşesc aceeaşi perspectivă şi acelaşi obiectiv. Ambii autori examinează evenimente din viaţa lui Isus din perspectivă istorică, cu scopul de a evalua dovezile relevante corespondente pentru a deduce ceea ce s-a întâmplat cu adevărat (sau, în unele cazuri, e cel mai probabil să se fi întâmplat). Craig şi Tom, alături de cei mai mulţi creştini, recunosc că determinarea a ceea ce realmente a avut loc are o importanţă vitală pentru validitatea credinţei creştine. În ciuda diferenţelor, istoria are o importanţă vitală pentru credinţă.”

Această carte, mai citim la finalul prefeţei, „se adresează unui grup larg de cititori: laicii interesaţi de aceste subiecte, clerici, studenţi sau deja absolvenţi, ca şi pentru cei care au specialităţi academice în afara acestor arii. Sperăm că această carte va fi citită atât de mediul academic, cât şi de cel bisericesc, şi că ea va provoca gândirea, reflecţia, învăţarea şi o viaţă de credinţă mai profundă.”

http://www.catholica.ro/2015/06/17/craig-a-evans-n-t-wright-ultimele-zile-din-viata-lui-isus/

Lasati un raspuns