Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce a păţit un jurnalist care a publicat un document papal extrem de important aflat sub embargo

papa-francis-180Un jurnalist italian cu experienţă a intrat în conflict cu Vaticanul, după ce a publicat un draft al unui document de o importanţă majoră scris de Papa Francisc şi aflat sub embargo.
Sfântul Scaun i-a suspendat, marţi, acreditarea de presă jurnalistului Sandro Magister, vechi corespondent al Vaticanului pentru săptămânalul L’Espresso, după un articol publicat luni.
În enciclică, Papa Francisc vorbeşte despre schimbările climatice şi cere ca oamenii să acţioneze rapid pentru a stopa încălzirea globală. Documentul urma să fie făcut public abia joi.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat suspendarea acreditării lui Magister şi a notat că articolul a creat “o mare sursă de neplăceri” pentru jurnaliştii care au respectat embargoul.

Magister dă însă vina pentru acest incident pe redatorul-şef al publicaţiei pentru care lucrează. El spune, totodată, că nu a făcut altceva decât să scrie introducerea documentului.

http://www.descopera.ro/dnews/14464270-ce-a-patit-un-jurnalist-care-a-publicat-un-document-papal-extrem-de-important-aflat-sub-embargo

Lasati un raspuns