Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Declaraţie dură a Papei Francisc: “Ei nu mai pot fi numiţi creştini!”

papa2Producătorii de armament sau investitorii în industriile de armament sunt ipocriţi dacă spun că sunt creştini, denunţă Papa Francisc, relatează Reuters în pagina electronică.
Este vorba despre cea mai dură condamnare a industriei armamentului de către Francisc, la un miting la care au participat mii de tineri duminică, la Torino.
“Dacă ai încredere doar în oameni, ai pierdut”, le-a spus el tinerilor într-un discurs lung şi dezlânat despre război, încredere şi politică, după ce a dat discursul oficial deoparte.
“Acest lucru mă duce cu gândul la… persoane, manageri, oameni de afaceri care îşi spun creştini şi produc arme. Asta îţi provoacă un pic de neîncredere, nu-i aşa?”, a spus el în aplauzele tinerilor.

Papa i-a criticat, de asemenea, pe cei care investesc în industriile de armament, apreciind că “duplicitatea este moneda de astăzi. Una spun şi alta fac”.

Francisc a elaborat pe marginea unor comentarii pe care le-a făcut în trecut despre evenimente din cele două războaie mondiale.

El a vorbit despre “tragedia Shoah”, folosind termenul ebraic pentru Holocaust.

“Marile puteri aveau imagini cu liniile de cale ferată pe care se duceau trenurile către lagăre de concentrare ca Auschwitz, pentru a ucide evrei, creştini, homosexuali, pe toată lumea. De ce nu au bombardat (liniile de cale ferată)?”, a spus el.

Referindu-se la Primul Război Mondial, Papa a vorbit despre “marea tragedie din Armenia”, dar nu a folosit cuvântul “genocid”.

Papa Francisc a provocat o dispută diplomatică în aprilie, după ce a numit masacrarea a până la 1,5 milioane de armeni, în urmă cu 100 de ani, “primul genocid din secolul al douăzecilea”. Turcia şi-a rechemat ambasadorul de la Vatican.

http://www.descopera.ro/dnews/14487061-declaratie-dura-a-papei-francisc-ei-nu-mai-pot-fi-numiti-crestini

Lasati un raspuns