Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul a angajat experţi în tatuaje britanici. Ce sarcină au aceştia

Picture shows the Sistine Chapel with Michelangelo's fresco " The Last Judgment " at the Vatican, 16 April 2005. Cardinals start their conclave in the frescoed Sistine Chapel on April 18 and will vote twice a day thereafter until one candidate has reached a majority of two thirds plus one.   AFP PHOTO/POOL/Pierpaolo CITO

Vaticanul a angajat o echipă de experţi în tatuaje britanici pentru a restaura şi a curăţa cu ajutorul laserului unele dintre cele mai preţioase sculpturi şi picturi aflate în clădirile sale, informează dailymail.co.uk.
Multe dintre delicatele opere de artă aflate în Muzeele Vaticanului au nevoie de restaurare, după mai multe secole de poluare şi acumulări de microparticule. Graţie unor dispozitive cu laser, folosite pentru a îndepărta tatuajele nedorite, aceste opere de artă vor putea să îşi redobândească strălucirea de odinioară.
Compania Lynton Lasers, cu sediul în localitatea Holmes Chapel, din comitatul britanic Cheshire, a fost contactată recent de oficiali ai Sfântului Scaun şi a donat Muzeelor Vaticanului una dintre maşinile sale cu laser.

Dispozitivul curăţă sculpturile şi alte opere de artă prin emiterea unui flux intens de lumină pură şi concentrată, care este absorbită cu aviditate de culorile întunecate, aşa cum este cazul depunerilor poluante şi tatuajelor cu cerneală.

Fluxuri extrem de scurte de raze laser aproape de spectrul infraroşu dezmembrează particulele nedorite – murdărie, cerneală -, facilitând astfel îndepărtarea lor fără a vătăma suprafeţele operelor de artă sau, în cazul persoanelor tatuate, pielea acestora.

Firma britanică a primit mulţumiri speciale din partea unuia dintre colaboratorii apropiaţi ai papei Francisc, cardinalul Giuseppe Bertello, pentru faptul că a donat Muzeelor Vaticanului una dintre maşinile sale cu laser, denumită Compact Phoenix.

O ceremonie privată a fost organizată în acest scop în prestigioasa Pinacotecă de la Vatican, urmată de o vizită la ferma privată a papei Francisc.

http://www.descopera.ro/dnews/14502017-vaticanul-a-angajat-experti-in-tatuaje-britanici-ce-sarcina-au-acestia

Lasati un raspuns