Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Taina Sfântului Maslu în noua biserică parohială a Parohiei Ortodoxe Române Roquetas de Mar

maslu_roquetasLa acest eveniment sărbătorit în prima biserică ortodoxă română de zid din Regatul Spaniei a participat şi Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Timotei Lauran, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei scrie România Express citată de Romanian Global News.
În a treia Duminică după Rusalii, la ceas de seară, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Timotei Lauran, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a sâvârșit Taina Sfântului Maslu în noua biserică parohială a Parohiei Ortodoxe Române Roquetas de Mar, prima biserică ortodoxă română de zid din Regatul Spaniei. Vladica Timotei a fost întâmpinat de soborul de preoți alcătuit de către Pc. Dr. Gheorghe Adrian Fofiu, parohul din Roquetas de Mar, Pc. Ion Drăghicescu, parohul din Motril și de către Pc. Florin Petruț, parohul din Almeria. La întâmpinarea ierarhului, acesta a primit un superb buchet de flori, înmânat de către Doamna Preoteasă Tania Fofiu.

După săvârșirea Sfintei Taine a Maslului, în cadrul căreia toți creștinii au fost pomeniți de către Preasfințitul Timotei, ierarhul a ținut un bogat cuvânt de învățătură, îndemnând credincioșii să se pregătească și să se împărtășească cât mai des cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea a fost apreciată activitatea Școlii Parohiale desfășurată în Roquetas de Mar, subliniind importanța cunoașterii spre împlinire a cuvântului Domnului Iisus Hristos și altoirea din fragedă pruncie, în chip real, a tinerelor vlastare, în vița Hristos.

Preasfinția Sa și-a manifestat bucuria în ceea ce privește organizarea de tabere spirituale de către Episcopia Spaniei, evidențiind faptul că acestea cultivă sentimentul religios într-un cadru organizat, cu monitori anume pregătiți în acest sens. Pentru aceasta a făcut referire la Tabăra de la Tahal, de lângă Almeria, care se va desfășura începând cu data de 5 iulie 2015, îndemnând pe toți părinții să își înscrie vlăstarele în această tabără, prima săptămână 5-11 iulie, fiind rezervată Parohiei Roquetas.

La final, parohul locului a mulțumit lui Dumnezeu, ierarhului, clericilor și creștinilor prezenți, iar Preasfinția Sa a miruit toți credincioșii.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=18116:taina-sfantului-maslu-in-noua-biseric-parohial-a-parohiei-ortodoxe-romane-roquetas-de-mar&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns