Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Deochiul: Ce inseamna si cum te feresti de el. Afla daca exista cu adevarat!

deochiulDeochiul este legat de puterea oamenilor de a face rau altora prin admiratia excesiva. Este o superstitie care circula inca din cele mai vechi timpuri, despre care se spune ca ar fi cauzatoare de moarte.
Foarte multe persoane cred in puterea deochiului si inca de mici invata cum sa se fereasca de aceasta vraja care le poate pune in pericol viata.
Desi se considera ca deochiul si descantecul sunt doar o “mostenire culturala” recenta, credinta este mai veche, provenind din negura timpurilor. Deochiul sau “ochiul rau” (ayin ha’ra) este mentionat in mai multe locuri atat in Vechiul, cat si in Noul Testament. “Nu manca painea celui ce se uita cu ochi rai si nu pofti bucatele lui”, spune inteleptul rege Solomon (Pildele lui Solomon, 23:6).

Deochiul este considerat o actiune a diavolului si, desi subiectul este unul delicat, nu s-a gasit inca o explicatie care sa se pronunte asupra acestuia.

Iata ce spune cuviosul Paisie Aghioritul, calugar ortodox, traitor la muntele Athos (1924-1994): “Deochiul este o lucrare diavoleasca. Exista si o rugaciune speciala. Cand cineva spune ceva cu invidie, atunci prinde deochiul”. Totusi, cuviosul Paisie respinge traditia totemurilor protectoare pentru prunci la deochi: “Nu este bine. Sa spuneti mamelor lor sa le puna cruciulite”.

Cum se manifesta deochiul

Deochiul este privit ca un fel de “vampirism energetic”, pentru ca persoana deochiata se simte lipsita de vlaga, are dureri de cap, intampina dificultati in concentrare si are ameteli sau stari de somnolenta.

Totusi, o simpla privinta nu este suficienta pentru a arunca aceasta vraja asupra unei persoane. Trebuie sa existe cuvinte de lauda, altfel deochiul nu se lipeste.

Odata aruncata vraja, persoana care e prinsa in aceasta stare trebuie sa scape cat mai repede, altfel viata ii poate fi pusa in pericol. Doar oamenii cu har pot desface astfel de vraji, iar acestia trebuie sa intervina la timp, altfel deochiul devine mai puternic.

Cum te feresti de deochi

Orice vraja poate fi desfacuta, iar interesul oamenilor pentru a se feri de deochi a dus la descoperirea unor practici care par sa aiba efect.

Cea mai eficienta metoda de a te feri de deochi este firul rosu. Acesta trebuie purtat de copiii nebotezati sau de persoanele sensibile, slabe. Ata rosie actioneaza precum o amuleta in fata deochiului, resping astfel energiile negative si ferindu-l pe purtator de aceasta vraja.
Purtarea podoabelor din aur este tot o metoda eficienta de a te feri de deochi, precum si purtarea unui obiect de imbracaminte pe dos sau purtarea unui catel de usturoi in buzunar.

Puterea descantecului sau puterea rugaciunii

Desi foarte multe persoane sustin ca rugaciunea este arma suprema impotriva deochiului, s-a descoperit ca puterea suprema o are descantecul.

Cel mai cunoscut descantec spus de bunici copiiilor este: “Cand s-a deochea calcaiul, atunci sa se deoache si copilul”. Se stie ca o persoana nu se poate descanta singura, pentru ca vraja nu se destrama. Descantecul trebuie spus de o persoana cu har sau de o persoana care are intentii bune.

Iata un fragment de descantec, cules de Gh. F. Ciausanu din zona Olteniei: “Fugi deochi dintre ochi/ Dintre gene si sprancene/ Din fata, din corp si mana/ Din picioare, mate si oase/ Duceti-va peste noua mari si noua tari/ Ca acolo va asteapta/ Noua fete de imparat/ Cu mese intinse/ Si cu fripturi aprinse/ Si cand s-o deochea mata si cainele/ Atunci sa se mai deoache (numele)”/ Atunci si nici atunci”.

http://www.ele.ro/relatii/horoscop-cuplu/deochiul-ce-inseamna-si-cum-te-feresti-de-el-afla-daca-exista-cu-adevarat-49255

Lasati un raspuns