Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Tabere 2015 organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

tabara_afaraPentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să-și petreacă vacanța sau concediul într-o modalitate plăcută şi eficientă, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, prin Departamentul de Tabere, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a început în ziua de 28 iunie 2015, derularea taberelor de vară adresate copiilor, tinerilor și adulților, făcând parte din proiectul Tabere – „O săptămână altfel”, început în anul 2014 se arată pe pagina de web a Episcopiei, preluată de Romanian Global News.

Prima preocupare a acestor tabere este cea duhovnicească, așa încât, cu ajutorul preoților care fac parte din echipa de coordonare, vor fi susținute seminarii de formare duhovnicească, care vor pune la îndemâna participanților abordări ortodoxe la multe din provocările cu care ei se confruntă zi de zi.

Programul taberelor a fost astfel alcătuit încât, prin activitățile specifice, atât cele duhovnicești cât și cele ludice, cultural-artistice și sportive, să se contribuie la întărirea sănătății sufletești și trupești a participanților. De asemenea se dorește atât mobilizarea acestora spre o mai bună implicare în viaţa comunităților de care aparţin cât și conturarea mai clară a valorilor spirituale şi principiilor creştine de viaţă, care sunt atât de necesare în mijlocul unei lumi secularizate.

Primele două sesiuni de tabere au început la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Vilaller și Tahal – Almeria. Tinerii care au participat la tabăra de la Mănăstirea Vilaller în perioada 05-11 iulie, s-au bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Timotei, care a fost alături de ei pe tot parcursul activităților, începând de la rugăciunile și slujbele zilnice, până la drumețiile montane și atelierele de discuții.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=18388:tabere-2015-organizate-de-episcopia-ortodox-roman-a-spaniei-i-portugaliei&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns