Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Incepe postul Adormirii Maicii Domnului!

postul-Adormirii-Maicii-Domnului-Postul Adormirii Maicii Domnului incepe la 1 august. Anul acesta insa, postul incepe mai devreme cu o zi, fiindca ziua de lasata secului cade intr-o zi de joi, si tine fix doua saptamani.
Postul Adormirii Maicii Domnului este mai putin aspru decat cel al Pastilor, dar mai sever decat cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel sau al Nasterii Domnului.
La acestea doua, in fiecare sambata si duminica este dezlegare la peste. in Postul Sfintei Marii este permis consumul de peste doar pe 6 august, cu prilejul Schimbarii la Fata a Domnului (Probejenia). In rest, in fiecare sambata si duminica este dezlegare la ulei si vin. De fapt acest post este pregatitor pentru cele doua mari praznice: Schimbarea la fata si Adormirea Maicii Domnului.
In post nu trebuie sa ne gandim in permanenta ce mancam a doua zi, sau cu ce cumparam bucate de post, ci sa ne multumim cu mancare simpla si putina, pe care o vom inlocui cu rugaciune, bunatate, ganduri si fapte frumoase, scrie libertatea.ro.

http://www.ele.ro/social/stiri-social/incepe-postul-adormirii-maicii-domnului-50326

Lasati un raspuns