Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La care sfânt e bine să te rogi

sfantCalendarul creștin este plin de sfinți, care mai de care mai important pentru credincioși. Mai puțin cunoscut este faptul că mulți dintre sfinți au rol protector. Pe lângă rolul de vindecători și făcători de minuni, fiecare sfânt mai este și patronul spiritual al câte unei bresle sau a unei meserii.

Tu la care sfânt trebuie să te rogi?

Sântulf Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş
Pe 15 septembrie, pompierii îl cinstesc pe cel ce a fost episcop al Banatului şi Timişoarei, între 1650-1653. Încă din timpul vieţii, a fost considerat sfânt făcător de minuni. Când, în toamna lui 1653, cetatea Timişoarei a fost supusă jafului şi distrugerii de către turci, episcopul, în vârstă de peste 80 de ani atunci, a biruit puterea focului prin rugăciune. Dumnezeu a trimis ploaie năprasnică şi astfel întinderea focului s-a oprit.

Sfântul Arhanghel Mihail
Este protectorul direct al călugărilor, al armatelor creştine, al voievozilor şi conducătorilor.

Sfantul Arhanghel Gavriil
Este protectorul fecioarelor, al familiei creştine, al mamelor, al copiilor şi al călugăriţelor fecioare.

Sfântul Nicolae
Din secolul al VI-lea, este venerat ca protector al creştinilor în faţa necredincioşilor. Îi apără pe marinari, pe elevi, pe judecăori, pe criminali, pe hoţi, pe comercianţi, pe săraci, pe bucătari, pe călători, pe fetele nemăritate, pe mirese şi pe copiii mici. În plus, Sfântul Nicolae e considerat şi ocrotitorul băutorilor de bere.

Sfântul Gheorghe
Este unul dintre cei mai îndrăgiţi sfinţi ai Bisericii, simbol al bărbăţiei şi jertfei pentru Hristos. În Biserica Ortodoxă, este considerat patronul spiritual şi protectorul armatei.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie
Pe 26 octombrie, ortodoxia îl prăznuieşte pe Izvoditorul de mir şi făcătorul de minun, ocrotitorul oştilor.

Citeste mai departe pe Libertatea pentru femei

Lasati un raspuns