Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gabriel Zetea: ”Mănăstirea Sfânta Ana de la Rohia – loc de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși de aproape 100 de ani”

slujba-rohiaSâmbătă, 15 august 2015, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost aniversată cu mare cinste și la Mănăstirea ”Sfânta Ana” din Rohia, slujba fiind ținută de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iustinian, alături de starețul mănăstirii, Macarie Motogna.
Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a dorit să cinstească cum se cuvine această mare și importantă zi din religia ortodoxă, fiind însoțit la slujba religioasă de la Mănăstirea Rohia de senatorul de Maramureș, Marius Sorin Bota. ”Mănăstirea Sfânta Ana de la Rohia este loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși de aproape 100 de ani. Vorbim aici de o tradiție veche a Maramureșului, care este respectată și prin implicarea autorităților locale din Târgu Lăpuș și Groșii Țibleșului. Doresc să îi felicit și să le mulțumesc pe această cale edililor Mitru Leșe și Nicolaie Burzo pentru faptul că, an de an, fac posibil ca noi, restul credincioșilor să putem asculta în tihnă cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Iustinian și ale starețului Mănăstirii Sfânta Ana, Macarie Motogna”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

    Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ: ”Sfinții Brâncoveni sărbătoriți an de an, la Biserica Ortodoxă din Plopșor, Ieud”

Sfinții Martiri Brâncoveni, respectiv Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache, sunt prăznuiți pe 16 august. Pentru că a refuzat să se lepede de la credința creștină, pe 15 august 1714, chiar în ziua când împlinea 60 de ani, domnitorul român a fost decapitat. Aceeași pedeapsă au suferit-o și cei patru fii ai săi, împreună cu sfetnicul Ianache. Pe 15 august 1992, Constantin Brâncoveanu cu fiii săi și cu sfetnicul Ianache au fost declarați sfinți de către Biserica Ortodoxă Română. Sunt sărbatoriți, însă, pe 16 august, pentru a nu coincide cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent duminică, 16 august 2015, la Hramul Bisericii Ortodoxe ”Sfinții Martiri Brâncoveni” din Plopșor, Ieud, fiind însoțit la această mare sărbătoare de primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David, primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, dar și de deputatul de Maramureș, Gheorghe Șimon. ”Maramureșul este un loc unde credința face parte din sufletul nostru, iar Ieudul este un loc special în Maramureș. Mulțumesc părintelui paroh Alexandru Bordaș pentru invitația de a participa la sărbătoarea comunității pe care o păstorește și vreau să îl felicit pentru implicarea deosebită în viața de zi cu zi a enoriașilor săi”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Lasati un raspuns