Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

MANUSCRISUL care ar putea schimba toată istoria lui Iisus Hristos. Biserica este revoltată

manuscris-180 Experţii care au studiat cerneala folosită la scrierea “Evangheliei soţiei lui Iisus”, un manuscris vechi care sugerează că Iisus Hristos a fost căsătorit, ar putea fi original.
Manuscrisul scris în limba antică coptică include următorul pasaj: “Iisus le-a spus: “Soţia mea şi… ar putea să-mi fie discipol”.
Unii experţi s-au folosit de această frază pentru a încerca să dovedească faptul că Iisus a fost însurat, ci nu celibatar – o perspectivă care contravine învăţăturilor bisericii.
Încă de la descoperirea manuscrisului străvechi, istoricii şi clericii au încercat fie să demonstreze autenticitatea documentului, fie să spună că reprezintă un fals.
Cercetătorii au studiat cerneala cu care a fost redactat papirusul şi vor să demonstreze că acesta nu a fost “opera” unui cunoscut autor de falsuri, care în trecut a mai falsificat un document antic.

Textul a fost prezentat în premieră în 2012 de către profesorul Karen King de la Harvard Divinity School, scrie Daily Mail. Colecţia de documente, pe care profesorul a primit-o de la un anonim, a dus la apariţia a numeroase controverse.

La acea vreme, un ziar al Vaticanului a scris că documentul este fals. Unul dintre editorii publicaţiei, Giovanni Maria Vian, a prezentat un editorial în care pune la îndoială autenticitatea acestui manuscris.

Anul trecut, testele de datare cu radiocarbon au sugerat faptul că documentul antic a fost scris între secolele 4 şi 8 şi este original. În prezent, cercetătorii de la Universitatea din Columbia au analizat cerneala folosită la scrierea papirusului, demonstrând că este autentic.

Site-ul Live Science precizează că “Evanghelia Soţiei lui Iisus” a fost scrisă cu o cerneală diferită faţă de Evanghelia după Ioan.

http://www.gandul.info/magazin/manuscrisul-care-poate-schimba-istoria-lui-iisus-hristos-biserica-este-revoltata-14687764

Lasati un raspuns