Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cea mai puternică rugăciune către Sf. Ioan Botezătorul

sf-ioan-180Se știe că data de 29 august este una importantă pentru creștini, zi de doliu, de post și rugăciune, dat fiind că se comemorează Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Credincioșii știu că acum este un moment prielnic pentru ca rugile față de Sfântul Ioan Botezătorul să se împlinească.
Sfintele sale moaște au fost împrăștiate pentru credincioși în întreaga lume, iar Sfântul Cap se află la Catedrala Notre Dame din Amiens, Franța. Părticele din rămășițele sfinte se mai găsesc în Biserica Icoanei, la Biserica Mihai Vodă, Biserica Delea Veche şi Mănăstirea Radu-Vodă, precum și în cea mai veche localitate de pe litoralul bulgăresc, Sozopol, unde recent au fost descoperite sfintele moaște.

Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin.

http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cum-sa-te-rogi-la-sfantul-ioan-botezatorul-50162

Lasati un raspuns