Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Troița închinată Sfinților Brâncoveni în satul timocean Clococevăț. Pentru prima dată după zeci de ani, munții și românii din zonă reascultă o slujbă în limba română

clococevat_troita_serbia_parintele_boianÎn ziua de 29 august Sfânta Biserica Ortodoxă Română din Serbia de răsărit face pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni, pe stil vechi. Cu aceasta ocazie a fost ridicată o nouă Troiță în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni de către parohieni parohiei româneşti din Clococevăț, satul românesc din zona muntoasă a Văi Timocului.
Pentru prima data după mai multe zeci de ani a fost organizată o slujbă în această zonă unde foarte greu se poate ajunge cu maşina.
Troița a fost facuta şi ridicată de către Goran şi Mila ai lu Bigioni iar slujba sfințiri a fost oficiată de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis, Vicar al Timocului şi administrator acestei parohii împreuna cu Pr. Petru Hogea, paroh al Negotinului.
În cuvântul de învățătură Pr. Boian a vorbit despre importanța cinstiri sfinților neamului.
Credincioşi plini de emoții şi bucurie duhovnicească au hotărât că la anu, după slujbă, să organizeze un program cultural.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=18780:troia-inchinat-sfinilor-brancoveni-in-satul-timocean-clococev-pentru-prima-dat-dup-zeci-de-ani-munii-i-romanii-din-zon-reascult-o-slujb-in-limba-roman&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns