Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un exorcist răspunde: Care este păcatul preferat al diavolului?

jjgallegoUnui exorcist îi este frică? Care este păcatul preferat al diavolului? Acestea și alte întrebări au fost abordate într-un interviu recent cu preotul dominican Juan José Gallego, un exorcist din Arhidieceza de Barcelona din Catalonia, Spania. Sunt nouă ani de când pr. Gallego a fost desemnat exorcist. Într-un interviu recent pentru cotidianul spaniol El Mundo, părintele a spus că în experiența lui, mândria este păcatul pe care diavolul îl apreciază cel mai mult.
„Ați fost vreodată speriat?”, a întrebat reporterul. „La început îmi era foarte frică”, a răspuns pr. Gallego. „Tot ce trebuia să fac era să mă uit peste umărul meu și vedeam demoni… următoarea zi făceam exorcism.

‘Îți comand! Îți ordon!’… iar cel rău, cu voce tare, striga către mine. Aceasta m-a șocat.” Cu toate acestea, el știe că diavolul nu este mai puternic decât Dumnezeu. Exorcistul și-a adus aminte că, „atunci când m-au desemnat, o rudă mi-a spus: ‘Juan José, sunt foarte speriată, pentru că în filmul Exorcistul o persoană a murit iar alta s-a aruncat de la fereastră.’ Eu i-am spus: ‘Nu uita că diavolul este doar o creatură a lui Dumnezeu’”.

„Când oamenii sunt posedați”, a adăugat el, „își pierd conștiința, vorbesc limbi ciudate, au puteri nemăsurate, se simt foarte rău, vezi oameni bine manierați care vomită și blasfemiază. A fost un băiat căruia demonul i-a aprins tricoul în flăcări noaptea și lucruri de genul acesta. Mi-a spus ce i-au propus demonii să facă: ‘Dacă faci pact cu noi, nu va mai trebui să treci niciodată prin ce treci acum’”. Pr. Gallego a avertizat totodată că practicile de tip New Age cum ar fi reiki sau anumite mișcări yoga sunt puncte de intrare pentru demoni. De asemenea, a spus că și dependențele sunt un tip de posedare. „Când oamenii trec printr-o perioadă dificilă, suferă mult. Se pot simți fără speranță. Simt că ar avea un demon în interior”, a spus el.

http://www.catholica.ro/2015/08/31/un-exorcist-raspunde-care-este-pacatul-preferat-al-diavolului/

Lasati un raspuns