Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Legătura Patriarhului Daniel cu „nepotul traficant de droguri” | Patriarhia dă explicaţii

patriarhul-daniel„Referitor la ştirea apărută în presă în dimineaţa zilei de 29 august 2015 despre domnul Birgian Emilian Ioan, precizăm că aceasta este o simplă reluare a unei ştiri false din anul 2010.
Aşa cum am menţionat atunci, în 18 august 2010, numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române„, a precizat Patriarhia care acuză o încercare de denigrare a imaginii instituţiei.

Iată ştirea apărută regretabil în presă:

„Nepotul Patriarhului Daniel a fost reţinut pentru trafic de droguri de poliţiştii de la Crimă Organizată. Ioan Elimian Birgian (29 de ani) făcea parte dintr-o reţea internaţională de trafic cu heroina care a fost anihilată de procurorii DIICOT Timişoara. Ioan Elimian Birgian, nepotul Patriarhului Daniel, a fost reţinut de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, înmomentul unei tranzacţii.

Reţeaua, din care făcea parte şi nepotul patriarhului Daniel, acţiona pe ruta Turcia – România – Germania. Mai exact, heroină adusă din Turcia era ascunsă în torpedoul unei maşini, lafiecare transport fiind aduse între 6 şi 10 kilograme. Drogurile erau destinate comercializării în România şi Germania. Nepotul Patriarhului a mai fost prins de două ori, în timp cetransporta ţigări de contrabandă.

În 21 mai a.c., a fost oprit de poliţiştii din Oraviţa care au găsit în maşină să 1.000 de pachete de ţigări fără timbru, pentru ca două zile mai târziu să fie prins din nou înoffsaid. În jurul orei 4 dimineaţa, agenţii de la postul din Dalboset au oprit maşina condusă de Birgean pe DJ 571B. În urma verificării documentelor, Birgian a plecat fără acordulpoliţiştilor. A fost urmărit iar după ce a parcurs aproximativ un kilometru a aruncat din maşină 1.039 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 8.200 lei. Cu ocazia audierii acestuia, a declarat că ţigările le-a găsit într-un şanţ. În ambele cazuri, ţigările i-au fost confiscate şi a fost amendat”.

Iniţial ştirea a fost publicată în exclusivitate de site-ul pressalert.ro, în 18 august 2010, cu titlul „EXCLUSIV Nepotul Patriarhului Daniel, arestat pentru trafic cu heroină„.Ştirea era însoţită de un material video de la flagrant:

Procurorii DIICOT au anihilat o reţea internaţională de trafic cu heroină, printre cei şase români şi turci arestaţi aflându-se şi lugojeanul Birgian Emilian Ioan, de 29 ani. Acesta este nepotul Patriarhului Daniel, tatăl Preafericitului fiind frate cu bunicul arestatului, conform mai multor surse, care au confirmat pentru PRESSALERT.ro şi faptul că Emilian se mândrea cu unchiul său ori de câte ori avea ocazia. De altfel, tatăl lui Birgian a luat poziţie publică de susţinere a Patriarhului Daniel în conflictul acestuia cu fratele pe tema moştenirii. Arestatul este şi ginerele fostului primar PSD din Criciova, Ion Viorel Petrovici, cunoscut de toată lumea ca şi “Coco”, care a fost suspendat din funcţie după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Conform procuroriilor DIICOT, reţeaua din care făcea parte Birgian, acţiona pe ruta Turcia – România – Germania. Heroina din Turcia era ascunsă în torpedoul unei maşini, la fiecare transport  fiind aduse între 6 şi 10 kilograme. Drogurile erau destinate comercializării în România şi Germania. Conform imaginilor, Birgian a fost reţinut de poliţiştii de la “Crimă Organizată” în momentul unei tranzacţii. “Trebuia să iau drogurile care sunt în plasă”, le-a spus acesta anchetatorilor. În plasă au fost descoperite cinci calupuri de heroină învelite în scotch. Chiar dacă  arestarea a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână de abia acum procurorii au dat primele informaţii despre anihilarea acestei reţele.

Înainte să fie arestat pentru trafic cu droguri de mare risc, nepotul Patriarhului a fost prins, de două ori, transportând ţigări de contrabandă. În 21 mai a.c., a fost oprit de poliţiştii din Oraviţa care au găsit în maşina sa 1000 de pachete de ţigări fără timbru, pentru ca două zile mai târziu să fie prins din nou în offsaid. În jurul orei 4 dimineaţa, agenţii de la postul din Dalboşet au oprit maşina condusă de Birgean pe DJ 571B. În urma verificării documentelor, Birgian a plecat fără acordul poliţiştilor.  A fost urmărit iar după ce a parcurs aproximativ un kilometru a aruncat din maşină 1039 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 8200 lei. Cu ocazia audierii acestuia, a declarat că ţigările le-a găsit într-un şanţ. În ambele cazuri, ţigările i-au fost confiscate şi a fost amendat.

http://www.directproprietar.ro/Legtura-Patriarhului-Daniel-cu-nepotul-traficant-de-droguri–Patriarhia-d-explicaii

Lasati un raspuns