Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Povestea unui moldovean convertit la islam

islamOctavian Ţurcan este un moldovean originar din raionul Basarabeasca care s-a convertit la islam la vârsta de 30 de ani.
Octavian Ţurcan vine dintr-o familie în care tatăl era ateu, iar mama nu practica legile ortodoxiei. Fiind student, a început să se caute pe sine, dorea să-şi găsească sensul vieţii, dar mai ales îl interesa dacă există Dumnezeu şi care este religia adevărată.
După absolvirea facultăţii la ASEM, a plecat la Londra, iar după un an a cunoscut un profesor catolic convertit la islam care l-a orientat pe calea cunoaşterii religiei islamice. A fost la biserica ortodoxă din Londra pentru a căuta răspunsuri la întrebările ce îl frământau, dar nu vedea legătura între ce scrie în Biblie şi ce se face în biserică. Apoi a citit Coranul, lucru care l-a convins de corectitudinea islamului, spune el. Totuşi, ezitase aproape un an să-l citească; avea un fel de teamă. După primele trei capitole citite din Coran a simţit cum credinţa îi intră în suflet după mulţi ani de căutări. În final, la 30 de ani spune că a găsit sensul vieţii, a găsit religia pe care vrea s-o urmeze.

Convertirea la islam

Potrivit lui Octavian Ţurcan, sensul vieţii constă în închinarea la Dumnezeu atât prin rugăciune, cât şi în respectarea unor reguli şi principii. Convertirea la islam a avut loc în Moscheea centrală din Londra, unde în faţa a doi martori şi a imamului (preot musulman) a „mărturisit că nu este divinitate mai mare în afară de Dumnezeu şi că Mahomed este trimisul lui Dumnezeu”.

De asemenea, ca să fie primit în comunitatea musulmană, este necesară respectarea a patru principii de bază ale islamului care constau în rugăciune zilnică (cinci rugăciuni a câte cinci minute fiecare), ramadanul anual care durează 30 de zile (nu mânâncă şi nu bea nimic de la răsărit până la apus, iar noaptea poate mânca orice este permis în alimentaţia musulmanilor), milostenia (2,5% din venitul anual sa-l ofere săracilor) şi pelerinajul în oraşul Mecca, Arabia Saudită, unde a propăvăduit Mahomed şi a fost coborât Coranul. Ultimele două principii sunt pentru cei cu o situaţie financiară bună. „Allah înseamnă Dumnezeu în limba arabă. Islam înseamnă pace, smerenie şi supunere în faţa lui Dumnezeu, iar musulmanul este cel care se supune lui Dumnezeu şi trăieşte după legile divine”.

Mai multe: http://adevarul.ro/moldova/social/povestea-unui-moldovean-convertit-islam-1_55ed9a99f5eaafab2c5aa8a7/index.html

Lasati un raspuns