Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Oprescu a pierdut procesul prin care încerca să oprească demolarea Cathedral Plaza

cathedral_plazaCurtea de Apel Ploiești a admis prin decizia nr. 508/11.09.2015 apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice prin care se solicita anularea sentinței civile nr. 351/15.04.2015 și, în rejudecare, a respins cererea de suspendare a executării silite privind desființarea Cathedral Plaza. Hotărârea este definitivă, nefiind supusă recursului.
Prin sentința civilă nr. 351/15.04.2015 Tribunalul Dâmbovița suspendase temporar executarea hotărârii nr. 2520/2012 prin care aceeași instanță dispusese obligarea primarului general al capitalei, Sorin Oprescu, la emiterea deciziei de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și la luarea tuturor măsurilor pentru readucerea terenului la situația anterioară construirii.
Deși reprezentat de avocații care au susținut anterior firma Millenium Building Development SRL (deținătoarea construcției ilegale), Sorin Opescu a pierdut în procesul având ca obiect suspendarea executării hotărârii judecătorești prin care fusese dispusă desființarea Cathedral Plaza.

“Eforturile primarului, aflat în acest moment în spatele gratiilor sub acuzația de apartenență la un grup infracțional organizat și luare de mită, de a întârzia desființarea unei clădiri care a înghițit zona verde din preajma Catedralei Sf. Iosif, s-au lovit de un “NU” categoric al instanței de judecată”, conform unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolică  Bucureşti.

Deși primarul general Sorin Oprescu, încă în funcție, este obligat să emită decizie de desființare a molohului care afectează Catedrala Sf. Iosif, acesta cheltuie sume imense din bugetul primăriei Municipiului București pentru a comanda expertize inutile, care să îi justifice atitudinea de a nu demola o clădire ilegala, aducând un grav prejudiciu bucureștenilor și ordinii de drept, dar un mare câștig deținătorului clădirii, precizează sursa citată.

Împotriva primarului Sorin Oprescu și a altor persoane din aparatul primăriei este formulată de către ARCB o plângere la DNA în legătură cu refuzul nelegal al acestuia de a pune în executare o hotărâre judecătorească și de a desființa clădirea Cathedral Plaza, plângere aflată în curs de cercetare.

http://www.directproprietar.ro/Oprescu-a-pierdut-procesul-prin-care-ncerca-s-opreasc-demolarea-Cathedral-Plaza

Lasati un raspuns