Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în audiență la Vatican

audienta-vaticanGrațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor participă, în această săptămână, la Audiența miniștrilor mediului cu Sanctitatea Sa Papa Francisc. “Audiența miniştrilor responsabili de domeniul mediului și schimbărilor climatice este organizată la inițiativa Italiei și a Președinției Luxemburgheze a UE și vine în urma publicării, în cursul lunii iunie, a celei de-a doua enciclice a Papei Francisc, «Laudato si’ – Lăudat să fii, despre grija pentru casa noastră comună». La eveniment participă și Comisarul U.E pentru Mediu, dl. Karmenu Vella și Comisarul U.E pentru Politici Climatice și Energie, dl. Miguel Arias Canete”, informează un comunicat de presă al Ministerului.
În cadrul enciclicei, Sfântul Părinte vorbeşte printre altele, despre încălzirea globală, poluare, lumea animalelor şi a plantelor, speciile dispărute, folosirea resurselor naturale, substanţe chimice, atacurile aduse vieţii umane. „Protecția mediului, probabil mai mult decât orice alt domeniu, are numeroase puncte de vedere comune cu Biserica. Asta pentru că, împreună, lucrăm la un obiectiv comun: protejarea planetei Pământ, ea însăși o creație a lui Dumnezeu. Trebuie să recunoaștem totuși că acțiunile noastre sunt amplificate de efectele schimbărilor climatice, care pot conduce la o schimbare totală a acestei Planete, ce poate fi în bine sau în rău. De aceea, am primit cu profundă bucurie și admirație mesajul Sfinției Voastre referitor la lupta împotriva schimbărilor climatice. România vă susține întru totul punctul de vedere și am convingerea că această abordare, unică în istoria Sfântului Scaun și, mai ales, înainte de Summit-ul de la New York și Conferința de la Paris, reprezintă un ajutor real pentru întreaga umanitate” a subliniat ministrul Grațiela Gavrilescu în cadrul Audienței miniștrilor mediului cu Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Sanctitatea Sa Papa Francisc s-a adresat celor prezenți subliniând faptul că “COP-21 se apropie cu repeziciune și mai sunt încă multe de făcut pentru a ajunge la un rezultat care să reflecte, într-adevar, diferitele inspirații care au fost parte a acestui important proces. Vă încurajez din inima să vă intensificați eforturile, împreună cu cele ale colegilor dumneavoastră, asigurând astfel posibilitatea obținerii unui rezultat favorabil în cadrul reuniunii de la Paris. Vă asigur de susținerea mea personală și de aceea a Sfântului Scaun în a răspunde în mod corespunzător atât strigătului pământului cât şi strigătului săracilor (conform Laudato Si’, 49)”.

Cu o zi înainte de Audiența miniştrilor responsabili de domeniul mediului și schimbărilor climatice, în data de 15 septembrie, a avut loc și o reuniune de lucru la reședința Ambasadorului Italiei pe lângă Sfântul Scaun.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=44200:ministrul-mediului%2C-gra%C8%9Biela-gavrilescu%2C-in-audien%C8%9Ba-la-vatican&Itemid=134

Lasati un raspuns