Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Conferinţă semestrială în Protopopiatul Piemonte II Sud, Italia

biserica_piemonteCu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în data de 24 septembrie 2015, la prăznuirea Sf. Mari Mucenițe Tecla și a Cuviosului Siluan Athonitul, a avut loc la Paraclisul Episcopal din Pino Torinese adunarea protopopială a preoților din Protopopiatul Piemonte II Sud, Italia, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
La această sesiune au fost prezenți alături de părintele protopop Sorin Petre, slujitor la Paraclisul Episcopal de la Pino Torinese, pr. Paul Porcescu (Asti), pr. Vasile Doroftei (Bra), pr. Mihai Vlasin (Carmagnola), pr. Claudiu Savin (Cuneo), pr. Ciprian Ghizilă (Pinerolo), pr. Claudiu Diță (Rivoli) și pr. Cătălin Mandici (San Damiano d’Asti).După conferința cu titlul Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur, susținută de părintele Vasile Doroftei de la parohia Sf. M. Mc. Ecaterina din Bra, a urmat o sesiune de discuții libere pornind de la tema propusă.

În partea a doua a întâlnirii s-au discutat probleme de ordin administrativ intern, precum și ultimele dispoziții primite de la Centrul Eparhial.

Încă de la începutul acestei a doua părți, părintele protopop Sorin Petre a ținut să mulțumească părintelui secretar Mihai Vlașin (care și-a încheiat mandatul) pentru disponibilitate și colaborarea frumoasă pe care au avut-o în ultimii ani. Totodată, părintele protopop Sorin Petre a propus pentru sarcina de secretar al protopopiatului pe pr. Ciprian Ghizilă de la parohia Pinerolo, propunere care a fost votată în unanimitate, şi a numit responsabilii la nivel de protopopiat ai diferitelor sectoare de activitate.

Tot în cadrul hotărârilor de ordin intern s-a stabilit programul săvârșirii Tainei Sfântului Maslu în parohii.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19103:conferin-semestrial-in-protopopiatul-piemonte-ii-sud-italia-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns