Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfințirea clopotelor și a Crucilor pentru viitoarea Catedrală Episcopală din Madrid

clopote_madridPreasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat marți, 22 septembrie 2015, începând cu orele 18.00, slujba de sfințire a clopotelor și a crucilor de la viitoarea Catedrală Episcopală din Madrid, după cum informează site-ul oficial al Episcopiei.

În cadrul ceremonialului, după slujba sfințirii apei, cele trei clopote turnate la celebra firmă austriacă Grassmayr din Innsbruck (regiunea Tirol), precum și cele patru cruci de pe turle, au fost stropite cu apă sfințită, după rânduiala tipiconală, urmând a fi montate în următorul interval de timp. La finalul rugăciunilor de binecuvântare, Pr. Prof. Dr. Teofil Moldovan, Vicar General al eparhiei și Ecleziarhul Catedralei Episcopale din Madrid, a subliniat demersurile făcute de Parohia Preasfânta Fecioară din Madrid către Primăria Madrid, începând cu anul 2005, pentru primirea prin concurs public a parcelei pe care se construiește în prezent Catedrala situată în Calle Tubas nr. 9. De asemenea, părintele și-a exprimat, de asemenea, bucuria sufletească pentru frumusețea acestui moment simbolic. Apoi, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de suflet, mulțumind tuturor celor care s-au implicat de-a lungul vremii pentru ca această construcție să fie edificată până la stadiul actual. Au fost felicitați și arhitectul, aparejadorul și reprezentantul firmei constructoare, prezenți la eveniment. Lucrările de construcție ale catedralei continuă. În prezent se continuă lucrările la structura bisericii, aceasta ajungând la bolți, pandantivi și turnurile unde în aproximativ două săptămâni se vor instala clopotele sfințite. În încheierea evenimentului, toți cei prezenți au fost miruiți de Preasfințitul Timotei, primind în dar câte o iconiță cu binecuvântare.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19087:sfinirea-clopotelor-i-a-crucilor-pentru-viitoarea-catedral-episcopal-din-madrid-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns