Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Arsenie Boca va fi trecut în rândul sfinţilor, oficial!

arsenie-boca Biserica Ortodoxă Română (BOR) a început procesul de canonizare a lui Arsenie Boca prin Episcopia Devei şi Hunedoarei, în subordinea căreia se află Mănăstirea Prislop, unde a slujit părintele Arsenie Boca.
Ortodoxia neîndoielnică a credinţei celui cercetat;
Puterea de a înfrunta orice suplicii pentru mărturisirea dreptei credinţe;
Puterea de a-şi închina viaţa celei mai desăvârşite trăiri morale şi religioase;
Puterea de a săvârşi minuni în viaţă sau după moarte. Odată strânse dovezile, comisia va înainta dosarul Sinodului Mitropoliei Ardealului, care îl va da mai departe Sfântului Sinod al BOR. Urmează actele formale- generale premergătoare canonizării, printre care cele mai importante sunt:
Înfăţişarea icoanei sfântului şi aprobarea ei de către Sfântul Sinod;
Întocmirea de către Sfântul Sinod a unui act sinodal scris, care va cuprinde motivarea canonizării, hotărârea pentru trecerea în rândul sfinţilor, instituirea cultului public bisericesc, fixarea zilei de sărbătorire a sfântului, trecerea lui în calendarul bisericesc şi a slujbei lui în cărţile de ritual şi orânduirea ca anumite biserici să aibă hramul sfântului respectiv.

Închis pentru credinţa sa

Părintele Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Sinaia) a fost închis de mai multe ori în puşcăriile comuniste pentru credinţa sa. A prorocit că Mănăstirea Prislop, unde este înhumat, va fi loc de pelerinaj – lucru care se întâmplă acum.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/arsenie-boca-trecut-sfant-oficial-553416.html

Lasati un raspuns