Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Fostul preot de la Tanacu are noi adepţi! «Toată lumea îl iubeşte»

corogeanuFostul preot care în 2005 a ucis o măicuţă în urma unui ritual de exorcizare, la Mănăstirea Tanacu, şi-a găsit liniştea după zece ani de la comiterea faptei care a cutremurat o lume întreagă. Mai mult, fostul monah încă reuşeşte să atragă în jurul său oameni care să îl venereze.
Au trecut zece ani de la ritualul de exorcizare de la Mănăstirea Tanacu, în urma căruia maica Irina Cornici, o tânără de numai 23 de ani, a murit pe cruce. După zile în şir în care a fost ţinută fără apă, mâncare şi cu un căluş în gură, pe 15 iunie, trupul femeii nu a mai rezistat.

Eliberaţi pentru bună purtare

De atunci, fostul preot Daniel Corogeanu şi maicile care au participat la ritualul ucigaş au fost găsiţi vinovaţi, au ispăşit câţiva ani de închisoare, apoi au fost eliberaţi înainte de termen şi îşi văd de vieţile lor, în timp ce părinţii Irinei plâng la mormântul din cimitirul satului Perieni, judeţul Vaslui.

“Mă gândesc tot timpul la ea, singura mea fată”, spune Elena Antohi, mama tinerei, care suferă de pareză pe partea dreaptă a corpului.

Deşi Irina a copilărit la orfelinat, în ultimii ani de viaţă aceasta se apropiase de familia sa. De Corogeanu nici nu vrea să audă. Este în continuare convinsă că i-a sucit minţile fiicei sale când aceasta, întâmplător, a mers să îşi viziteze o prietenă la mănăstire, dar nu a mai plecat niciodată.

“Ştiu că a ieşit din închisoare, dar nu ne-a căutat. Eu nu o să-l iert niciodată pentru ceea ce a făcut, poate să îl ierte Dumnezeu”, spune bătrâna.

În acest timp, Daniel Corogeanu, care a fost condamnat la 7 ani de închisoare, fiind acuzat de lipsire de libertate urmată de moartea victimei, a fost eliberat în 2013, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă.

Exclus şi din viaţa monahală, acesta s-a retras atunci la Portari, Vaslui, unde continuă să fie vizitat de credincioşii din sat sau chiar şi de către cei care îl vizitau la Mănăstirea Tanacu.

“Este un om deosebit, un preot cu credinţă şi cu har, care vorbeşte frumos cu omul şi te ajută. Toată lumea din sat îl iubeşte”, ne-a povestit încântată Maria,una dintre vecinele exorcistului.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fostul-preot-de-la-tanacu-are-noi-adepti-553673.html

Lasati un raspuns