Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi a vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York

arhiepiscop_nyÎnaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, a vizitat luni, 05 octombrie 2015, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa s-a întâlnit cu președintele facultății, Părintele Chad Hatfield și cu Părintele Arhidiacon Joseph Matusiak, directorul Comisiei de Admitere, cu care a discutat despre activitatea studenților români din cadrul facultății și despre viitorul colaborării dintre St. Vladimir’s Seminary și Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi, transmite Alexandru M. Popovici.

„Ne mândrim cu activitatea studenților români de la St. Vladimir’s Seminary și contăm pe ei ca și viitori slujitori în parohiile Arhiepiscopiei noastre”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae la finalul discuțiilor.

Pr. Chad Hatfield, Președintele așezământului teologic American a subliniat faptul că „relația și colaborarea dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română și St. Vladimir’s Seminary are scopul de familiariza studenții români cu realitățile societății americane și de a-i pregăti pe aceștia pentru a sluji în parohiile Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America de Nord. Acest lucru a fost reconfirmat astăzi în întâlnirea pe care am avut-o cu Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae. Aș vrea să subliniez faptul că educația viitorilor preoți ce vor sluji în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America de Nord nu reprezintă un efort, ci o investiție în viitorul acesteia”.

Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae a avut loc la câteva zile după ce, în Capela „Sfinții Trei Ierarhi”, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în limba română pentru prima dată de la fondarea facultății scrie www. basilica.ro preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19216:arhiepiscopul-ortodox-roman-al-celor-dou-americi-a-vizitat-facultatea-de-teologie-ortodox-sfantul-vladimir-din-new-york-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns