Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prima Slujbă la Centrului Pastoral Ortodox din Bari

parohie_bariCu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în seara zilei de 8 octombrie 2015, a avut loc deschiderea Centrului Pastoral Ortodox din Bari. Imobilul, cumpărat de Parohia Bari, se află în centrul orașului, mai exact în Piazza Garibaldi, şi a fost ales de Părintele Mihai atât pentru valoarea sa istorică (aici funcționând în trecut teatrul municipal), cât și pentru valoarea sa arhitecturală, interiorul boltit fiind asemănător unei biserici construite de curând.
Astfel, cu ajutorul Sfântului Nicolae, românii ce locuiesc sau vin în Bari au, începând de astăzi, un loc de închinare şi rugăciune, dar şi un loc adecvat pentru activități sociale şi culturale.Pentru prima dată, credincioşii Parohiei “Sfânta Treime” din Bari, obişnuiţi să vină în fiecare joi la Biserica San Gregorio pentru Slujba Acatistului Sfântului Nicolae, s-au rugat într-un nou lăcaş rezervat lor. Emoţiile au fost mari şi pentru Părintele Paroh Mihai Drigă, care, după multe încercări vreme de peste 30 de ani, a reuşit să obţină acest spaţiu propriu şi adecvat misiunii pe care o desfăşoară, unde creştinii ortodocşi pot fi în comuniune cu Hristos şi cu ceilalţi.

La această primă slujbă în noul lăcaş au fost prezenți şi o parte din preoţii Protopopiatului Puglia-Basilicata care s-au rugat alături de părintele protopop pentru toţi ctitorii locaşului acestuia. La Slujba Parastasului, au fost pomeniţi cei trecuţi în sălaşurile cele veşnice, care au contribuit de-a lungul timpului la acest eveniment mult aşteptat.

Apreciind jertfa preotului paroh şi a credincioşilor Parohiei Bari, nu am putut decât să ne îndreptăm gândurile şi inimile noastre către măreția iubirii primite din partea Sfintei Treimi, aşteptând inaugurarea oficială din data de 5 noiembrie, când, alături de oficialitățile române şi italiene, va fi în mijlocul nostru Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19276:prima-slujb-la-centrului-pastoral-ortodox-din-bari&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns