Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Paraclisul Sfântul Evanghelist Luca din Albenga la ceas de sărbătoare

parohie_albengaData de 18 octombrie, prăznuirea Sfântului Evanghelist Luca, are semnificații aparte pentru Comunitatea de români ortodocși din Albenga. Parte a Parohiei “Sf. Chiril şi Metodiu” din Sanremo, zona Albenga numără aproximativ 500 de persoane care sunt legate de cultul ortodox.
Încă din anul 2008, data de înființare a parohiei, se slujește în condiții de mare dificultate, asigurându-se asistență religioasă familiilor din zonă, dar mai ales colaboratoarelor domestice (badante) care constituie majoritatea comunității. După șase ani în care am slujit fie în săli de sport, in cluburi recreative pentru vârstnici, în parcuri sau in spații închiriate cu ocazia marilor sărbători, în anul 2014, cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Siluan, am decis să închiriem un loc destinat doar slujirii. Astfel, din mila Domnului, am identificat un spațiu abandonat în Centrul istoric din Albenga, unde, după tratative cu proprietarii, am reușit să facem lucrările de renovare şi să amenajăm în final un mic paraclis ortodox.

Sărbătoarea Sf. Luca din 18 octombrie 2014 a adunat românii din zonă spre a inaugural slujirea în respectivul paraclis de către PC părinte protopop Filip Constantin de la Genova, însoțit de părintele de la Savona, Andronic Gheorghe, şi de subsemnatul. Mare a fost bucuria de atunci a întregii Comunități din Albenga, care, din acel moment, ştia că are un punct de referință în slujirea lui Hristos. Sfântul Evanghelist Luca a devenit așadar ocrotitorul acestui paraclis.

După un an în care am încercat să facem față diverselor provocări şi să rânduim toate cele necesare slujirii, duminică, 18 octombrie 2015, am convocat comunitatea spre a serba primul Hram al Paraclisului. Momentul a fost deosebit deoarece prin amabilitatea unor slujitori ai Curiei de la Sanremo am primit în dar o părticică din moaștele sfântului nostru ocrotitor, depuse pentru închinare într-o frumoasă raclă.

Cu nădejde în Domnul Hristos vom continua să aducem cinste lui Dumnezeu Celui întreit slăvit şi în această zonă din Albenga şi invităm de acum la rugăciune pe toți fraţii noştrii în fiecare miercuri de la ora 14.00, când se slujește în special pentru colaboratoarele domestic (badante), şi sâmbătă de la ora 19.00 – pentru familii.

O corespondență de la Pr. Mihai A. Claudiu

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19405:paraclisul-sfantul-evanghelist-luca-din-albenga-la-ceas-de-srbtoare&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns