Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moment aniversar în Mitropolia și Episcopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale – 14 ani de activitate

ips_iosifLa ceas aniversar, când se împlinesc 14 ani de activitate a Mitropoliei și Episcopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale preoții din Episcopia Ortodoxă a Italiei au trimis scrisoare de felicitare înaltului lor ierarh, Înalt Preasfințitului Mitropolit Iosif, transmite Romanian Global News.
“Astăzi se împlinesc 14 ani de când, prin bunăvoința Lui Dumnezeu și prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, urmare a ridicării Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, cu sediul la Paris, la rang de Mitropolie, IPS Voastră ați fost așezat în scaunul de întâistătător al nou înființatei Mitropolii.
Tot astăzi se împlinesc 14 ani de la hirotonia PS Voastre întru episcop, hirotonie care a avut loc duminică, 21 octombrie 2001, în biserica Sfântul Iosif a parohiei ortodoxe române de la Bordeaux.

Aniversarea de azi constituie un prilej de a aduce mulțumire și Slavă lui Dumnezeu Care Și-a arătat în mod vădit purtarea Sa de grijă și rostul mântuitor de suflete pe care l-a așezat în misiunea Bisericii în Europa Occidentală și Meridională în ziua binecuvântată de 21 octombrie 2001.

În această zi aniversară, clerul și credincioșii Episcopiei Italiei dau slavă lui Dumnezeu pentru bogatele roade duhovnicești și pământești pe care le-a dat în obștea creștinilor ortodocși români care petrec pe meleagurile Italiei, și urează Înaltpreasfinției Voastre și Preasfinției Voastre ca bunul Dumnezeu să Vă dăruiască în continuare sănătate, putere și mult har, întru buna împlinire a slujirii la care ați fost chemați.

Întru mulți ani Înaltpreasfințite Stăpâne!

Întru mulți ani Preasfințite Stăpâne!

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19424:moment-aniversar-in-mitropolia-i-episcopia-ortodox-roman-a-europei-occidentale-i-meridionale–14-ani-de-activitate&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns