Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

„Întâlnirea Nepsis Toscana”, la Montecatini Terme (Italia)

nepsisParohia Ortodoxă Sfânta Muceniţă Pelaghia din Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana, ce aparţine de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a organizat sâmbătă, 24 octombrie 2015, la Biserica catolică Parrocchia Corpus Domini din Via Marruota, 105 – Montecatini Terme, Întâlnirea Nepsis Toscana, transmite Romanian Global News.
Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, şi a avut scopul de a aduna fondurile necesare cumpărării unui spaţiu care să deservească nevoile spirituale ale comunităţii ortodoxe din Montecatini Terme.
Evenimentul a cuprins și vernisajul expoziţiei de fotografie Cuvioasa, semnată de artistul fotograf Constantin Ciofu din Iaşi. Expoziţia cuprinde 50 de imagini din cadrul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi din anul 2015.

Lucrările expuse pot fi cumpărate, banii rezultaţi urmând a fi direcţionaţi către Parohia Ortodoxă Montecatini Terme.

Au mai avut loc o conferinţa cu tema Problemele actuale ale tinerilor şi adulţilor şi remediile duhovniceşti ale acestora, susţinută de arhimandritul Atanasie, Vicarul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, câteva activităţi sportive și artistice (campionat de fotbal, tenis de masă şi atelier de creație și comunicare), o tombolă cu premii surpriză, un concert de muzica folk, susţinut de Doru Stănculescu şi de Evandro Rossetti, și un concert de muzică populară, al interpretului George Lupaşcu, precedat de un moment artistic al Ansamblului de dansuri populare al Parohiei Ortodoxe Lucca.

Parohia Montecatini Terme a început demersurile pentru cumpărarea unui spaţiu unde se oficiază sfintele slujbe de doi ani de zile.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19455:intalnirea-nepsis-toscana-la-montecatini-terme-italia&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns