Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

BOR îşi cere scuze pentru declaraţiile făcute în ultimele zile. Mesajul transmis de Patriarhul Daniel

borPatriarhul Daniel îşi cere scuze pentru declaraţiile nepotrivite, legate de tragedia din clubul Colectiv, pe care le-a făcut în ultimele zile.
Patriarhul Daniel îşi cere scuze de la enoriaşi, prin intermediul unui comunicat, pentru afirmaţiile nepotrivite în ultimele zile.
“În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din București, pentru familiile îndoliate care își plâng pe cei dragi ai lor, și pentru cei răniți care se află în spitale, dar și în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere și de prețuire, de pace și binecuvântare.
Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Biserica noastră îi iubește pe toți tinerii, pe cei care vin la biserică și pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie și pentru societate. Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale și social-filantropice.

Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune și înțelegere pentru toți tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea și aspirațiile lor. Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorința lor de înnoire spirituală și morală a societății românești și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român, spre a trăi în pace și unitate”, mai arată patriarhul Daniel, în cuvântul părintesc și prietenesc pentru tineri.

Patriarhul Daniel a făcut, în ultimele zile, mai multe declaraţii care au scandalizat opinia publică. Printre altele, el a declarat că “Lumea să vină la biserică, nu în club”, iar atunci când a fost întrebat de ce nu au venit preoţi să facă slujbe la locul tragediei de la Colectiv a avut un răspuns cel puţin surprinzător: “Nu ne-a chemat nimeni”.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/bor-isi-cere-scuze-pentru-declaratiile-facute-in-ultimele-zile-mesajul-transmis-de-patriarhul-danie-557201.html

Lasati un raspuns