Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Minunile Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer. Cea mai puternică rugăciune pe care o rostesc credincioşii ca să fie tămăduiţi

sfantul_nectarie_vindecatorulFăcător de minuni încă din timpul vieţii, Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, este prăznuit pe 9 noiembrie. Este recunoscut că aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii, scrie Ionela Stănilă pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.
Sfântul Nectarie a trecut la cele veşnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfânaă Treime, notează crestinortodox.ro. Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit şi cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut şi încă le mai face Dumnezeu, a fost numit “Taumaturgul”, adică “Vindecătorul”.

Moaştele de la mănăstirea Radu Vodă

Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieţii. Astfel, într-o vară, fiind mare secetă în insulă Eghina, pentru rugăciunile sale a venit ploaie din belşug şi au rodit ţarinile, încât toţi s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toţi locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe Sfântul Nectarie, că pe un ales al Duhului Sfânt, şi să îl cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, din Bucureşti, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii, sub un baldachin. Credincioşi din toată ţara, oameni bolnavi sau aflaţi la mare necaz vin şi înalţă aici rugăciuni către Sfântul Nectarie.

Canonizat în 1961 Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul. După trecerea sa la cele veşnice, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie pe 9 noiembrie 1961. Vindecarea unei mame Într-o casă din satul Digheliotica Egiou, aflat lângă Marea Egee, trăia Gheorghia Apostolopoulos, bărbatul ei, Kostas, şi cei patru copii ai lor. În casă lor, la loc de cinste se află icoana Sfântului Nectarie din Eghina. Pe toţi cei patru copii, femeia i-a crescut cu multă dragoste, învăţându-i smeriţi şi iubitori de Dumnezeu. Dintr-o data, o tumoare canceroasă a zdrobit inima femeii, care nu mai putea să aibă grijă de soţul ei şi de cei patru copii ai lor. Doctorul din localitate i-a confirmat boală, trimiţând-o la un spital renumit din Atena. Acolo, acelaşi diagnostic: cancer. După mai multe operaţii, doctorii au renunţat, zicându-i că nu are şanse de vindecare, drept pentru care e mai bine să meargă acasă şi să se pregătească de moarte. Zăcând în pat, femeia îşi îndemnă copiii să se roage neîncetat. Cu ultimele puteri, tot la rugăciune îi îndemn. Într-o noapte de noiembrie, femeia a deschis ochii şi a spus: “L-am văzut! L-am văzut pe Sfântul Nectarie, care mi-a spus că m-am făcut bine!” În acelaşi moment, unul dintre copii a spus: “Şi eu l-am văzut, mamă, pe Sfântul din icoană!” A doua zi, când femeia a mers la spital, doctorii nu au mai putut găsi nici o urmă de cancer. Rugăciune către Sfântul Nectarie din Eghina

Iată una dintre clee mai puternice rugăciuni adresate Sfântului Nectarie, conform doxologia.ro:

O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus-pinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa?

Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici sufe¬inţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri. Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19653:minunile-sfantului-nectarie-vindectorul-de-cancer-cea-mai-puternic-rugciune-pe-care-o-rostesc-credincioii-ca-s-fie-tmduii&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns