Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Conferinţa și Sfântul Maslu în Protopopiatul Liguria la românii din Italia

liturghia_noiembrieVineri, 13 noiembrie, la ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, în Parohia “Sfântul Dumitru” din Genova a avut loc oficierea Tainei Sfântului Maslu în prezenţa credincioşilor care s-au închinat la Moaştele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, ocrotitoarea parohiei din Genova, şi la Moaştele Sfintei Sabina, prezente în biserică, transmite Romaniaj Global News.
Au fost prezenţi toţi preoţii din protopopiatul Liguria: Pr. Protopop Filip Constantin Sorin, Pr. Mihai Claudiu de la parohia Sanremo, Pr. Gheorghe Andronic de la parohia Savona, Pr. Gheorghe Ciocârlan împreună cu diaconul Codiţă Daniel de la parohia La Spezia.
Taina Sfântului Maslu a fost urmată de conferinţa cu tema: “Sfântul Ioan Gură de Aur, mare păstor de suflete” susţinută de Pr. Gheorghe Andronic, care a făcut o sumară caracterizare a Sfântului Ioan Gură de Aur privind credinţa sa profundă, slujirea sa, zelul său îmbogățit de cele mai frumoase flori ale retoricii şi cea mai exactă cunoaştere a sufletelor; suflet tandru delicat, vibrând la toate emoţiile, nemilos cu viciile, un Sfânt milostiv.

Sfântul Ioan Gură de Aur rămâne una din cele mai fascinante figuri ale antichităţii creştine. În toate Sfintele Liturghii îl pomenim și îl chemăm să fie ocrotitor şi părtaş al învierii sufletelor noastre, transmite Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19741:conferina-i-sfantul-maslu-in-protopopiatul-liguria-la-romanii-din-italia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns