Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Eveniment neobişnuit în Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca

modaUn eveniment mai puţin obişnuit a avut loc pe 13 noiembrie, la Biserica Reformată de pe Uliţa Lupilor. Este vorba de o prezentare de modă, organizată în cadrul festivalului de design ZAIN Design Expressions. Irina Voinea şi Ovidiu Pop au fost creatorii care şi-au prezentat lucrările în lăcaştul de cult recent restaurat. Este pentru prima dată când o biserică din Cluj-Napoca găzduieşte o astfel de întâlnire.
Defilarea modelelor s-a făcut într-o atmosferă sobră, animată de vocea sopranei Simona Băltog şi notele pianului Adelei Bihari. Cei doi designeri şi-au expus colecţiile de toamnă-iarnă, care includ atât îmbrăcăminte feminină, cât şi masculină.

“Am fost în delir când am auzit de Biserica Reformată, recent renovată, dar m-am gândit că nu va fi posibil. A fost un vis erotic de-al meu, să am o astfel de prezentare”, a declarat designer-ul Ovidiu Pop.

Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca a fost construită între anii 1486-1516, fiind unul dintre cele mai importante edificii religioase medievale din Transilvania. Lăcaşul de cult este cea mai mare construcţie gotică de tip sală (biserică având o singură navă) din sud-estul Europei.

http://www.descopera.ro/dnews/14888208-eveniment-neobisnuit-in-biserica-reformata-calvina-din-cluj-napoca

Lasati un raspuns