Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Taina Sfântului Maslu la românii din Bari

maslu_bari_neculaSeara zilei de 12 noiembrie 2015 a adunat în Centrul Pastoral al Parohiei Ortodoxe Române “Sfânta Treime” din Bari, recent deschis, frumoasa, activa și inimoasa comunitate românească păstorită de Părintele Mihai Driga. S-a slujit Taina Sfântului Maslu și, alături de părinții slujitori din Protopopiatul Puglia și Basilicata, am avut onoarea și bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Pr. Conf. Dr. Constantin Necula din cadrul Facultății de Teologie “Andrei Șaguna” din Sibiu.Nu întâmplător a fost prezentă și o figură importantă din mass media românească, în persoana domnului George Grigoriu, realizatorul Realității Spirituale, emisiune în cadrul căreia sunt abordate teme și subiecte de interes din perspectiva valorilor tradiționale, culturale și spirituale. Vizita la Bari se datorează întocmirii unui documentar despre Sfântul Ierarh Nicolae și despre predecesorul său în scaunul Mirelor Lichiei, Sfântului Sfințit Mucenic Nicandru, motiv pentru care a fost necesară și o vizită la San Nicandro di Bari.

S-au făcut rugăciuni pentru milostivirea și îndurarea milei lui Dumnezeu spre cei bolnavi, trupește și sufletește, pentru cei prezenți la această Sfântă Taină, dar și pentru cei care pătimesc cumplit ca victime ale incendiului din clubul Colectiv din București.

Seara s-a încheiat cu un cuvânt ziditor duhovnicește pentru postul care se apropie, ca exersând “înșurubarea credinței în jurul lui Hristos” să deschidem mâinile noastre spre milostenie către cei aflați în nevoie, ca mâini ale Sale, iar casele noastre să le facem extensii ale Bisericii luptătoare și așa să fim următorii Domnului nostru în Biserica Sa cea triumfătoare, se arată într-o corespondență de presă a parohiei.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19735:taina-sfantului-maslu-la-romanii-din-bari&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns