Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Stii ce inseamna sa tii post cu adevarat? 3 greseli pe care le faci

postAm intrat de cateva zile in postul Craciunului, post care dureaza 40 de zile. Regula stricta spune ca in acest interval nu se mananca produse din carne, oua si branza. Dar oare asta este tot? Nu cumva trisam considerand postul doar abtinerea de la anumite preparate?

Iata ce inseamna cu adevarat postul si care sunt greselile pe care le facem in toata aceasta perioada:

Uitam de rugaciune

Adevaratul post crestin, indiferent ca este vorba despre cel ortodox, catolic sau al oricarei altei confesiuni, inseamna sa renunti la ceva “lumesc” pentru a te putea concentra pe rugaciune, pe relatia cu Dumnezeu. Asta inseamna, pe de o parte, renuntarea la mancare, intrucat exista conceptia potrivit careia spiritul este mai puternic atunci cand trupul este slabit.

Dar pentru ca vorbeam despre rugaciune, postul trebuie sa mearga exact in aceasta directie. Rugaciunea si umilinta sunt necesare si, daca nu obisnuim sa ne comportam astfel in tot timpul anului, macar in cele patru perioade de post impuse de biserica ar fi bine sa o facem. Nu castigam nimic daca obiectivul nostru zilnic este cam odata cu renuntarea la carne, lapte si oua, sa ne dam toata stradania sa pregatim preparate de post cat mai apetisante.

Ne laudam ca tinem post

Nu trebuie sa stie stanga ta ce face dreapta este o expresie care isi are radacinile in Sfanta Scriptura. Este motivul pentru care postul nu trebuie sa devina motiv de lauda. “Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc”, scrie Evanghelistul Matei la capitolul 6, versetul 16.

Continuam sa vorbim urat

Injuram, barfim, ne bucuram de raul altuia. Sunt doar cateva dintre lucrurile rele pe care le facem zi de zi. Insa tocmai acestea trebuie evitate in perioada postului. Ele ne fac rau noua, dar si celui de langa noi. Iar prejudiciul adus celuilalt este la fel de important ca cel adus tie.

http://www.ele.ro/social/stiri-social/stii-ce-inseamna-sa-tii-post-cu-adevarat-3-greseli-pe-care-le-faci-51749

Lasati un raspuns