Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Bilanț pentru proiectul „Identitatea românească în lume” realizat de TRINITAS TV cu spijinul DPRRP

proiect_trinitasSala I. G. Coman a Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a găzduit marţi, 17 noiembrie 2015, seminarul de încheiere a proiectului Identitatea românească în lume, informează TRINITAS TV. Acesta a fost finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), prin programul Mihai Eminescu, destinat reprezentanților mass-media.
În cadrul proiectului Identitatea românească în lume, șase reporteri ai Radioului Trinitas au vizitat 39 de comunități românești din Marea Britanie, Austria și Italia. S-au realizat cu acest prilej 222 de interviuri și 42 de reportaje.

„Este în primul rând o dare de seamă pe care o facem în faţa dumneavoastră, nu legat de un proiect care vizează rezolvarea problemelor din diaspora, pentru că proiectul nostru este un demers jurnalistic. Deci, noi semnalăm probleme, noi le prezentăm, şi urmează ca autorităţile competente, precum Biserica, să găsească soluţii în acest sens. Românii se întâlnesc de cele mai multe ori duminica, se întâlnesc la Biserică şi atunci când au o problemă personală sau în relaţia cu autorităţile apelează la Biserică”, a precizat Cons. Ciprian Olinici, Director Radio Trinitas.

Imaginea pozitivă a românilor în diaspora și problemele legate de afirmarea identității au fost mediatizate prin intermediul rubricii Români de lângă Români și a emisiunii Dialogurile TRINITAS.

Pe parcursul desfășurarii proiectului au fost încheiate parteneriate de cooperare cu 10 instituții media, culturale și din domeniul educației.

Proiectul Identitatea românească în lume a avut ca obiectiv general promovarea imaginii pozitive a românilor din Diaspora și sprijinirea măsurilor pentru afirmarea identității lor etnice, culturale, lingvistice și religioase.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19808:bilan-pentru-proiectul-identitatea-romaneasc-in-lume-realizat-de-trinitas-tv-cu-spijinul-dprrp&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns