Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce efect are semnul crucii facut deasupra mancarii. E uimitor!

semnul-crucii-facut-deasupra-mancariiPe vremuri, parintii si bunicii obisnuiau sa inchine mancarea de fiecare data cand o puneau pe masa. Traditia era mostenita din batrani, iar oamenii faceau Sfinta Cruce deasupra mancarii intrucat considerau ca “asa e bine”. Nu stiau insa efectul miraculos pe care il are acest gest si care a fost acum demonstrat stiintific.
Semnul Crucii facut cu mana deasupra mesei pe care se aflau bucatele sau cu cutitul pe paine inainte sa o taie, asa ne amintim cu totii ca incepea fiecare masa in copilarie, in special la sate. Ei bine, oamenii de stiinta rusi sustin ca au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al rugaciunii. Potrivit acestora, gestul e menit sa purifice mancarea si apa, avand proprietati bactericide.

“Am stabilit ca obiceiul facerii semnului crucii deasupra mancarii si bauturii, inainte de masa, are un profund sens mistic. In spatele lui este un folos practic: mancarea este purificata efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se intampla fizic in fiecare zi”, a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, potrivit ziarullumina.ro.

Timp de 10 ani, Angelina Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii si spune ca a descoperit faptul ca acest gest distruge bacteriile din apa si din mancare. Asa se explica, cel mai probabil, si de ce apa sfintita de preot la Boboteaza nu se strica ani de zile, comparativ cu cea care nu a fost binecuvantata.

Pentru sceptici e greu de crezut pana si concluzia unor oameni de stiinta. O echipa de cercetatori din Petersburg a studiat impactul pe care il au semnul crucii si rugaciunea Tatal Nostru asupra mai multor mostre de apa din surse diferite care contineau bacteriilor patogene. S-a observat ca daca se rosteste rugaciunea domneasca si se face semnul crucii asupra apei, numarul de bacterii daunatoare scade de sapte, zece sau chiar sute de ori.
Rugaciunea a fost spusa atat de credinciosi, cat si de necredinciosi, iar numarul bacteriilor, indiferent de mediu, a scazut, arata site-ul ganduridinierusalim.com.

http://www.ele.ro/social/stiri-social/ce-efect-are-semnul-crucii-facu-deasupra-mancarii-e-uimitor-51822

Lasati un raspuns