Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Protopopiatul Daciei Ripensis are încă o biserică în Timoc. Românii/vlahii din Bor vor putea asculta Sfânta Liturghie în limba lor, limba română

protopopiatul_daciei_ripensisÎn data de 29 noiembrie după o lupta lungă și grea cu autoritățile locale, cu ajutorul Domnului a fost binecuvântată biserica cu hramul „Sf. Prooroc Ilie și Sf. Mărtiri Brâncoveni” din Brezonic, cartierul orașului Bor din Valea Timocului, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Daniil, Episcop al Daciei Felix, Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte Pr. Doru Ovidiu Ursu, paroh al Borului și al Gorneanei, Pr. Antonie Isac, paroh al Metoniței, Pr. Ștefan Șarampoi, paroh al Șipicovei, Pr. Petru Hogea, paroh al Negotinului și Pr. Ioan Mihai Mariuța, preot II la Bor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a acestei biserici și binecuvântarea ei prin stropire cu apa sfințită.

În predică sa Pr. Boian a spus: “Or ce se dorește mult, se poate face. Dacă credem tare că un lucru se va întâmpla, el se întâmplă. Nu trebuie să vorbesc mult. Această biserică este dovadă și voi toți sunteți martori, cât de greu a fost, câtă luptă s-a dus. S-a lucrat ziua, noaptea și iarnă la -17 grade când nimic nu mișca. Autoritățile locale, centrale, televiziunea și presa locală au fost împotrivă dar Dumnezeu ne-a ajutat. Asta este dovadă că ce este plăcut lui Dumnezeu nimeni nu poate opri. Să credem, să ne rugăm și să lucrăm și nimic nu va fi imposibil…”

După slujbă Pr. Boian a oferit o cruce pectorală Părintelui Ovidiu în semn de încurajare pentru eforturile de care a dat dovadă la construirea acestei biserici, la fel și Parintelui Ioan Mihai i-a dăruit 2 icoane.

La sfârșit a avut loc un program cultural cu ocazia serbării Zilei naționale a românilor de pretutindeni “1 decembrie” la care Corul Protopopiatului Daciei Ripensis ” Sf. Mucenic Ioan Valahul” a cântat “Balada Brâncovenilor” iar Doamna Iela Marianovici, cântăreață de muzica populară din Timoc a cântat un cântec autentic românesc.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19960:protopopiatul-daciei-ripensis-are-inc-o-biseric-in-timoc-romaniivlahii-din-bor-vor-putea-asculta-sfanta-liturghie-in-limba-lor-limba-roman&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns