Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Azi e mare sarbatoare! Ce trebuie sa faci ca sa ai o viata linistita

filofteiaPe 7 decembrie, Biserica ortodoxa o sarbatoreste pe Sfanta Mucenita Filofteia, o sfanta de numai 12 ani. Aceasta a trait in secolul al 13-lea, in sudul Dunarii, iar moastele sale se afla la Curtea de Arges. Este considerata ocrotitoarea copiilor, a tinerilor si a fetelor, pe care le ajuta sa aiba o viata linistita.
Numele Sfintei Filofteia se traduce prin “iubitoare de Dumnezeu”, informeaza pagina sfanta-filofteia.ro. Ea mai este numita si “aducatoarea de ploi”, motiv pentru care, pe timp de seceta, au loc uneori procesiuni cu moastele Sfintei.
In ziua praznicului, nu se folosesc obiecte ascutite in gospodarie, iar painea se rupe cu mana la masa, scrie bzi.ro. Familiile celor care au murit in urma unei intamplari ciudate trebuie sa se roage la icoana Mucenitei si in acest fel vor afla din ce cauza a murit acea persoana.Copiii saraci primesc in aceasta zi hrana calda, iar cei care au impartit-o vor fi feriti de boli si de necazuri.

Fetele tinere care vor sa se casatoreasca trebuie sa ceara ajutorul Mucenitei Filofteia si aceasta le va mijloci intalnirea unei persoane potrivite.

Din informatiile cu privire la viata sa, cunoastem ca una din indatoririle Filofteiei era aceea de a-i duce mancare tatalui ei, care muncea la camp. Insa, Filofteia intalnea in drum multime de saraci si, fiind milostiva impartea din ea saracilor, atragand nemultumirea si reprosul parintelui. Intr-una din zile, tatal descopera fapta ei si orbit de furie scoate o barda pe care o avea la el si loveste pe fata la picior. Tanara Filofteia a fost grav ranita la un picior. In urma acestei rani si-a incredintat sufletul Domnului, la varsta de doar 12 ani.

http://www.ele.ro/social/stiri-social/azi-e-mare-sarbatoare-ce-trebuie-sa-faci-ca-sa-ai-o-viata-linistita-51922

Lasati un raspuns