Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Câţi bani mai vrea BOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului. „Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun, avem însă câte o biserică”

catedrala 40 de milioane de euro, de atât mai are nevoie Biserica Ortodoxă Română pentrufinalizarea Catedralei Mânturii Neamului, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, precizând că aceşti bani nu pot veni doar din donaţii, pentru că oamenii sunt prea săraci.
El a precizat că, din ştiinţa sa, costurile pentru construcţia catedralei se ridică la 80 de milioane de euro şi că până acum s-a cheltuit o sumă egală, iar construcţia se află la jumatate. ”Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea instituţiilor statului”, a mai adăugat Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a afirmat că din păcate, din donaţii, nu sunt sume suficiente pentru finalizarea catedralei, pentru că oamenii sunt săraci. ”Aceste donaţii, vă daţi seama, reflectă la rândul lor gradul de prosperitate al societăţii româneşti”, a zis purtatorul de cuvânt al BOR.

În opinia lui Bănescu, prin ridicarea Catedralei Mânturii Neamului nu este vorba doar de ridicarea unei biserici. ”Biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale şi sociale. Vă amintiţi de sloganul ‘Vrem spitale, nu catedrale!’ Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun din România, avem însă o biserică în fiecare cătun”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

http://www.gandul.info/stiri/cati-bani-mai-vrea-bor-pentru-catedrala-mantuirii-neamului-nu-putem-avea-din-nefericire-un-spital-in-fiecare-catun-avem-insa-cate-o-biserica-14913062

Lasati un raspuns