Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Creștini din SUA: Ne-am săturat să ni se închidă gura

crestini_din_suaChiar daca mass-media din Romania si din tarile cu radacini crestine evita sa informeaze despre asta, continuand o practica ateista comunista – a dezinformarii prin neinformare sau izolare – majoritatea continua sa-si apere valorile crestine si credinta in Dumnezeu, in ciuda impunerii legilor minoritatii ateiste scrie lonews.ro, preluat de Romanian Global News.
Astfel, desi nu se afla pe ordinea de zi, rugăciunea Tatal Nostru a dominat discuțiile Consiliului local din Monroeville, in cadrul reuniunii din 8 decembrie, informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®, citand un raport al presei locale, aparut in Pittsburgh Post Gazette.

Sara Rose, avocat al Uniunii pentru Libertatile Civile Americane (ACLU – foto) din Pittsburgh, a declarat aderand la vederile ateiste, că organizația sa a primit recent plângeri legate de primarul Greg Erosenko, al Monroeville, care deschide intrunirile Consiliului Local prin Rugăciunea Domeasca.

Pe 7 decembrie, biroul Uniunii din Pittsburgh a trimis o scrisoare domnului Erosenko și Consiliului, solicitand ca intonarea rugăciunii Tatal Nostru, înainte de intrunirile consiliului, sa înceteze.

“Noi credem ca intrunirile organismelor legislative, cum ar fi Consiliul din Monroeville, nu ar trebui să includă rugăciunea, pentru că membrii Consiliului il reprezinta, in parte, pe fiecare om al comunitatii”, a declarat Rose într-un interviu telefonic, [omitand sa specifice faptul ca nici deciziile unui Consiliu Local nu vor putea vreodata sa satisfaca dorintele fiecarui cetatean in parte, dar totusi cetatenii nesatisfacuti nu se pot plange de discriminare].

“Credem că aceasta creează diviziune, și nu credem că e un lucru bun”, a continuat ea, despre rugăciunea la întâlnirile publice, [desi rugaciunea se facea in comuniune].

Asa incat, in cadrul intrunirii din 8 decembrie, primarul Erosenko a renuntat la scaunul sau de primar, adresandu-se Consiliului de pe pozitia de cetatean.

“In ce priveste aceasta problema legata de rugăciune”, a spus el, “este foarte trist că trebuie să schimbam lucrurile pe care le-am făcut atat de multe decenii. Oameni buni, a continuat el,”este trist că trebuie să schimbam ceva pe care s-a fondat națiunea noastră. Parerea mea este, cred, ca aceasta este o zi tristă, nu doar pentru Monroeville, ci pentru întreaga noastră țară”.

El a adăugat că l-au contactat oameni din toata tara, pentru a-i multumi pentru poziția sa privind rostirea Rugăciunii Domnesti înainte de reuniunile Consiliului.

Mai multi rezidenți au considerat ca este de datoria lor sa-si apere credinta, asa incat au fost prezenti personal la recenta reuniune, în favoarea rostirii Rugăciunii Domnului la intrunirile Consiliului.

“Nu pot crede ca va exista vreodata vreo societate, in care sa fie mai bine, atunci cand este eliminata rugăciunea”, a spus Paul Kirschbaum, pastor in Monroeville.

În timpul comentariul său public, Bruce Shafer, un alt pastor din Monroeville, a invitat publicul să i se alăture în rugăciune.

Residenta Helen Crowell a declarat: “națiunea noastra a fost infiintata pe principii crestine”. Ea a adaugat ca a inlocui “rugăciunea la intruniri, ar insemna o batjocorire a Dumnezeului Cel Adevarat”.

Residentul Calvin Clark a declarat că se va ruga pentru Consiliu, dar a adăugat: “Noi stim ca toleranta fata de ceilalti se numara intre invataturile lui Dumnezeu. Totusi, cereti ca religia mea proprie să nu fie tolerata și doriți, in acelasi timp, ca altii să fie tolerati”.

Rose a concluzionat acuzator ca, daca recitarea Rugaciunii Domnului la reuniuni va continua, cel mai probabil, organizatia pe care o reprezinta, va lansa un proces împotriva Monroeville.

“Le-am dat un termen limită: 4 ianuarie”, pentru a se conforma, a spus ea amenintatoare.

Avocatul Consiliului din Monroeville, Bruce Dice, a spus că și Consiliul lucreaza pentru a crea o ordonanță de stabilire a unei politici clare legate de intonarea rugaciunii înainte de ședințele consiliului. Ordonanta ar urma sa apara saptamana viitoare.

“Nu vom intra în polemici pe aceasta chestiune, până cand nu ne-am facut datoria care tinea de noi”, a declarat Dice.

Consilierul Paul Caliari a declarat ca majoritatea participantilor susține recitarea rugăciunii Tatal Nostru la reuniuni: “Sunt de acord cu voi. M-am săturat sa mi se inchida gura tot timpul!”.

El a adaugat: “vorbesc doar pentru mine, și sunt dispus să suport consecintele”, se arata in Pittsburgh Post Gazette, mai informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=20114:cretini-din-sua-ne-am-sturat-s-ni-se-inchid-gura&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns