Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica a început strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei României: Preoţii, trimişi pe teren pentru a convinge enoriasii

popiBiserica Ortodoxă Română a început strângerea de semnături în vederea modificării Constituției României în sensul interzicerii căsătoriilor sau parteneriatelor homosexuale, informează B1TV.
Pentru că este nevoie de o jumătate de milion de semnături pentru organizarea referendumului ce ar putea duce la modificarea Constituţiei, preoților li s-au cerut să strângă cât mai multe semnături într-un timp cât mai scurt și să depună tabelele la mitropoliile de care aparțin.
Astfel, fiecare om al Domnului a recurs la diverse metode ajutătoare. Spre exemplu, unii preoți, după ce au sfințit casele oamenilor de Bobotează, le-au cerut oamenilor să-şi dea şi semnătura în favoarea modificării Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie, scrie ziarpiatraneamt.ro.
Preoţii n-au mers numai pe uliţele satului, ci şi prin oraşe, unde slujitorii Domnului au încercat să îi convingă pe oameni în propiile case.
Aceleași liste sunt prezente și în biserici unde enoriașii sunt rugați să semneze.
Părerile credincioșilor sunt împărțite. Unii au semnat, alții sunt de părere că preoții nu ar trebui să amestece lucrurile.

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2016-01-05/Biserica+a+inceput+strangerea+de+semnaturi+pentru+modificarea+Constitutiei+Romaniei:+Preotii,+trimisi+pe+teren+pentru+a+convinge+enoriatii

Lasati un raspuns