Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica românească din Bolzano are un sediu nou

biserica_bolzano“Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Episcop Siluan şi cu ajutorul Maicii Domnului, cu multă bucurie am săvârşit duminică,10 ianuarie, prima Sf. Liturghie ȋn noua biserică din VIA DELLE MARCELLINE nr.1, la Bolzano. Lăcaşul de cult se află ȋn interiorul Institutului Marcellinelor, este o biserică mai mare şi mai spaţioasă care răspunde mai bine exigenţelor comunităţii noastre” se arată într-o corespondență preluată de Romanian Global News.
“Biserica unde am slujit până acum va fi dărâmata şi transformată ȋn centru cultural. Ȋn numele comunităţii noastre, doresc să mulţumesc atât autorităţilor care au făcut posibil acest lucru, dar şi mobilizării extraordinare de care au dat dovadă credincioşii noştri atunci cand a trebuit să transportăm toate obiectele ȋn noua biserică. Este un semn vizibil că ȋntreaga viaţă a românilor de aici graviteaza ȋn jurul bisericii, nu doar ȋn ceea ce priveşte viaţa spirituală, dar şi privitor la celelalte activităţi pe care le propunem pe plan social, educativ, caritativ sau misionar.

Fie ca Domnul să binecuvinteze acest nou ȋnceput de drum, pentru ca românii care trăiesc ȋn acest colţ de lume să-şi păstreze identitatea, credinţa şi valorile naţionale pe care poporul nostru le-a transmis cu sfinţenie de la o generaţie la alta!

La sfârşitul slujbei, am oferit maicii stareţe şi calugăriţelor care gestionează Institutul Marcellinelor din Bolzano o icoană traditională ortodoxă, ȋn semn de apreciere, mulţumire şi respect.

Slavă Domnului pentru toate!”

O corespondență de la Preot Lucian Milasan, Bolzano

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=20355:biserica-romaneasc-din-bolzano-are-un-sediu-nou&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns