Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

FIFA a CENZURAT numele lui ISUS de pe banderola purtată de Neymar

fifa-censure FIFA, cea mai mare instituție a fotbalului mondial, a cenzurat o imagine în care apăreau cuvintele “100% Isus” scrise pe banderola jucătorului brazilian Neymar. Imaginea a fost ștearsă în video-ul prezentat în cadrul ceremoniei de înmânare a Balonului de Aur, care a avut loc în Zurich (Elveția), în 11 ianuarie 2016.
Fifa, l-a prezentat pe Neymar, unul dintre cei trei finaliști pentru Balonul de Aur, difuzând un fragment video a meciului dintre FC Barcelona și Juventus din finala Ligii Campionilor, jucat la Berlin (Germania) în 6 iunie 2015.
În video-ul oficial al FIFA, se poate vedea Neymar purtând o banderolă albă cu inscripția “100% Isus”, care a fost ulterior ștearsă (secunda 34). Această cenzură a stârnit numeroase proteste și o petiție a fost creată pe CitizenGo – care a adunat deja mai mult de 3 000 de semnături – prin care se solicită ca oficialii instituției internaționale de fotbal să-și ceară scuze.

“FIFA a declarat că a eliminat mențiunea benzii lui Neymar “din respect”, fără să spună mai multe despre motivele sale… Respect pentru cine? Neymar? Milioanele de fani creștini? Gestul “cristianofob” implică în mod clar un atac la libertatea religioasă, denunță petiția de pe CitizenGo. Neymar a spus în mod repetat că este “foarte credincios”.

“Un simbol semnificativ și important pentru un jucator, nu-i respectabil? De ce nu este respectat acest jucător? De ce nu se respectă milioanele de suporteri creștini? De ce atât de multă cenzură în sport?” Acestea sunt întrebări care alimentează controversa.

În codul de conduită al FIFA, adoptat la 25 mai 2012, la articolul 3,2 se prevede ca instituția să trateze “pe toată lumea cu respect” și se angajează să protejeze “demnitatea umană, viața privată și drepturile omului.” Conștientizează oare această instituție că-și încalcă prin astfel de practici propriul său cod de conduită?

http://www.e-communio.ro/stire3901-video-fifa-a-cenzurat-numele-lui-isus-de-pe-banderola-purtata-de-neymar

Lasati un raspuns