Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vecernie ortodoxă la Basilica San Paolo Fuori le Mura din Roma

slujba_roma_vecernieÎn seara zilei de 18 ianuarie, în cadrul săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor, PS Episcop Siluan a slujit la Basilica San Paolo Fuori le Mura slujba vecerniei ortodoxe în limba italiană, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din Roma și împrejurimi. Momentul de rugăciune a primit o aleasa binecuvântare si prin faptul ca toți creștinii prezenți si-au putut pleca genunchii si s-au închinat la mormântul Sfântului Apostol Pavel.
Din partea gazdelor, la vecernie au asistat Eminența Sa, Cardinalul James Michael Harvey, și Părintele ‎ Roberto Dotta, abatele mănăstirii San Paolo, însoțit de călugării comunității.
La sfârșitul vecerniei, Preasfințitul Părinte Siluan a subliniat în cuvântul său de învățătură zelul spiritual al Apostolului Neamurilor, care și-a consacrat întreaga sa viață și misiune iubirii și mărturisirii Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos. În acest sens, cuvintele și îndemnul Sfântului Apostol Pavel sunt mai vii și mai actuale ca oricând pentru noi creștinii de azi, monahi sau mireni: “Așadar, dacă ați înviat împreună cu Hristos, pe cele de sus căutați-le, acolo unde este Hristos șezând de-a dreapta lui Dumnezeu; la cele de sus cugetați, nu la cele de pe pământ, căci voi ați murit lumii, iar viața voastră este ascunsă cu Hristos întru Dumnezeu” (Coloseni 3,1-3).

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a vorbit tuturor celor prezenți despre profunzimea teologică și spirituală a Sfântului Macarie cel Mare, care în Catehezele sale vorbește despre “plasmarea mistică a omului” de către Dumnezeu prin rugăciune, asceză, prin smerenie și neprihănire. Toate aceste nestemate duhovnicești sunt azi la îndemâna oricărui creștin, monah sau mirean, și folos ales duhovnicesc putem culege din ceea Sfântul Macarie ne-a lăsat în “Apophtegmata” (Cuvintele) Patericului Egiptean.

La sfârșitul Slujbei Vecerniei, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a dăruit comunității monahale – care păstrează nestinsă candela și se roagă neîncetat la mormântul Sfântului Apostol Pavel – o minunată cădelniță din argint cu tămâie frumos mirositoare, drept mărturie nepieritoare a dragostei frățești întru Hristos Domnul.

Seara duhovnicească a fost încununată cu o agapă fraternă oferită de comunitatea monahală a Basilicii San Paolo Fuori le Mura la care au fost invitați toți cei prezenți.

Pentru toate acestea și pentru multe alte bucurii duhovnicești pe care nu doar ochii le-au văzut, ci și sufletul le-a trăit în această seară minunată, Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=20460:vecernie-ortodox-la-basilica-san-paolo-fuori-le-mura-din-roma&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns