Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Se interzice botezul copiilor. Decizia care a scandalizat lumea!

botez-180Judecatorii europeni de la CEDO au apreciat ca botezul crestinesc pentru un copil care nu isi poate exprima vointa, in contextul multiculturalitatii, ii incalca acestuia dreptul fundamental de a alege!
Divulgarea stirii a fosta facuta pe un site bulgaresc, care citeaza decizia CEDO urmand a fi aplicabila din martie 2016.
“Botezul copiilor incalca articolul 16 din Conventia Europeana, coroborat cu articolul 22: copiii, de fapt, nu au fost inca in masura sa inteleaga si sa isi exercite vointa lor libera, si, de fapt ei nu se afla intr-o pozitie de a accepta o credinta, deoarece nu sint constienti de ea. Botezul este un act care ar trebui sa fie ales in mod constient si nu poate fi impus de sus de o organizatie religioasa (in acest caz crestinismul), mai ales intr-un moment ca acesta, când Europa se afla intr-un amestec veritabil de rase, culturi si religii. Practica acestui sacrament este contrar interesului superior al copilului, in conformitate cu prevederile art. 3 din Conventia cu privire la drepturile copilului, ratificata la 25 mai 1992. Aceasta lege garanteaza libertatea personala.”

http://www.ele.ro/social/stiri-social/se-interzice-botezul-copiilor-decizia-care-a-scandalizat-lumea–52318

Lasati un raspuns