Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vizita Patriarhului României la Paraclisul comunităţii româneşti din Geneva

genevaPreafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a vizitat duminică, 24 ianuarie 2016, după Sfânta Liturghie, Paraclisul comunităţii româneşti din Geneva.
Aici, Preafericirea Sa le-a vorbit despre lucrările Sinaxei Pr. Paroh Vergil Vâlcu şi credincioşilor prezenţi.
„Este o dinamică în toată diaspora română şi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif este un păstor bun care pune accentul foarte mult pe pastoraţia prin dialog direct cu credincioşii. Avem bucuria şi speranţa că Sfântul şi Marele Sinod Panortodox se va ţine în luna iunie, aproape de Sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârii Duhului Sfânt. De data aceasta putem spune că nu se va mai ţine la Constantinopol cum era prevăzut, ci în Creta. Noi am precizat că acest viitor sinod nu este ultimul, nu este un sinod eshatologic, care precede sfârşitul lumii, ci un început bun pentru alte sinoade odată la 5, 7 sau 10 ani, pentru că au apărut probleme noi. Temele apărute pe ordinea de zi sunt mai vechi, dar între timp apar teme noi ca de pildă problema familiei într-o vreme a secularizării, problema vieţii parohiilor, a mănăstirilor, problema imigraţiei masive din cauza conflictelor militare şi din cauza crizei economice şi, desigur, solidaritatea cu acei creştini care sunt persecutaţi la ora actuală în întreaga lume, dar şi multe alte teme de interes viu, legate fiind de evoluţia vieţii bisericeşti într-un context care se schimbă foarte rapid. Avem speranţa că întrunirea de la Chambésy  va permite convocarea Sfântului şi Marelui Sinod anul acesta”.

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit o cruce de binecuvântare, iar pentru lăcaşul de cult a oferit mai multe volume apărute la editurile Patriarhiei Române.

http://basilica.ro/vizita-patriarhului-romaniei-la-paraclisul-comunitatii-romanesti-din-geneva-111603.html

Lasati un raspuns