Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Situaţie absurdă într-un sat din Dolj. Femeie îngropată în mijlocul câmpului, după ce preotul a refuzat să o înmormânteze în cimitir

campCaz ieşit din comun într-o localitate din judeţul Dolj. Un preot a refuzat să înmormânteze în cimitir o femeie care renunţase la religia ortodoxă, iar rudele au fost nevoite să-i facă groapă în câmp.
Dumitrana Ibolya, o femeie în vârstă de 57 de ani din satul doljean Tălpaș, a murit pe data de 19 ianuarie. Pe 22 ianuarie, când a venit vremea să o înmormânteze și au mers la preotul din sat, acesta le-ar fi spus rudelor că nu este posibil o îngroape în cimitir.
“Nu a vrut preotul, deși ea a avut cavouri, că e şi a bătrână şi al bătrân mort acolo. Și sora mea. Mama şi-ar fi dorit foarte mult să fie înmormântată alături de tatăl meu. Chiar mi-a spus acest lucru înainte să moară”, a declarat revoltată Tanța, fiica răposatei.

Tanța Năsturcică, fiica femeii ingropate in camp:
Motivul, spune Tanța, ar fi acela că mama sa renunţase la religia ortodoxă şi trecuse la cea baptistă. Tocmai de ceea, în lipsă de alte variante, rudele au fost nevoite să îi facă Dumitranei mormânt în mijlocul unui câmp oferit de primărie, după ce preotul a refuzat să o îngroape în cimitir. Şi asta pentru că femeia decedată renunţase la religia ortodoxă şi trecuse la cea baptistă.

”Pe raza comunei sunt 4 biserici ale ortodocșilor cu cimitire, una adventistă cu cimitirul ei și una a baptiștilor. Trebuiau să se ândească, cum ne gândim și noi când ne facem o casă, pentru că întâi ne facem toaleta. Au omis atunci, a fost rău. Eu am zis că le dau acceptul pentru el şi să vină cu avizele legale pentru emiterea autorizației. Dar autorizația nu o dă Primăria, pentru că terenul e în intravilan. Și cu mortul ce să facă până atunci, să îl țină în casă?”, a declarat primarul comunei, Gheorghe Cașiu, încercând să se scuze, în timp ce preotul a refuzat să comenteze situaţia.

Mormântul apărut în mijlocul câmpului îi deranjează și pe locuitorii satului doljean Tălpaș.

”Copiii când trec pe drum se sperie. Coroana a ajuns în stradă, luată de câini”, a delcarat o localnică.

Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei Judeţene de Sănătate, dar şi a reprezentanţilor Bisericii Baptiste, având în vedere că acum există un cadavru îngropat în mijlocul unui câmp.

”“Infiintarea unui nou cimitir, se face ca infiintarea oricarui obiectiv pe baza unei decizii a consiliului local la care se adauga autorizatii si avize de la institutile interesate, printre care si notificarea noastra. Inspectorii noştri o să se deplaseze să vadă dacă sunt respectate normele”, a declarat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/situatie-absurda-intr-un-sat-din-dolj-femeie-ingropata-in-mijlocul-drumului-dupa-ce-preotul-a-refuzat-sa-o-inmormanteze-in-cimitir-1279440

Lasati un raspuns