Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Specialistul răspunde: De ce refuză preoții să îngroape morții și merg în bolizi de zeci de mii de euro

psih-180Psihologul Cezar Laurențiu Cioc încearcă să explice pe înțelesul tutror motivele pentru care preotul din Dolj a refuzat să îngroape o femeie localnică în cimitirul satului în timp ce Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea-sfințitul Laurențiu Streza, circulă într-un bolid mai scump decât casele enoriașilor. În numele Tatălui, al Fiului și al sfântului LUX.
Situatie inedita in judetul Dolj. Un mormant uman a aparut in mijlocul uni camp arabil. Explicatia este uluitoare. Preotul satului a refuzat inmormantarea unei femei in cimitir pe motiv ca aceasta nu mai apartinea religiei ortodoxe. Decedata avea loc de veci achizitionat din timp in cimitirul satului. Terenul pe care se afla actualmente mormantul se afla in pustiu sia fost pus la dispozitie de Primaria localitatii.

“Unii preoti   au ceea ce se numeste aplatizare emotionala   si nu mai dau dovada de empatie, nu maI simt durerea celor care isi plang mortii.   Moartea devine astfel doar un business aducator de venituri neimpozabile. Cei mai cinici recurg la metode   de constrangere psihologica prin refuzul inamormantarii sau amanarea acesteia. Conditionarea de taxe face foarte rau sufletului indurerat al familiei. Cazul din Dolj evidentiaza cat de goala de continut e uneori expresia ‘’iubire de oameni’’ pe care o folosesc preotii. Se dovedeste inca odata ca lipsa de har naste monstri iar ritualurile preotesti, cantecele si vorbele de duh ale multora sunt doar simple cutume spuse pentru bani si nu cai de vindecare sufleteasca. “ mentioneaza psihologul

Rudele femeii decedate spun ca nu au avut alta optiune decat sa o inmormanteze in camp. Directia de Sanatate Publica Dolj a demarat o ancheta in acest caz. Cireasa de pe tort a fost cand o echipa de jurnalisti a ajuns la fata locului si a cerut explicatii preotului si celorlalti reprezentanti ai bisericii si cimitirului. Raspunsul a fost sec : Doar daca   faceti o donatie in bani!

In acest timp mai marii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) se afiseaza public in bolizi de lux de zeci de mii de euro. Preasfințitul Ioachim Bacauanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacaului, a fost alungat de localnicii din satul Cernu dupa ce a venit la o inmormântare cu un automobil de lux Audi A8. Mitropolitul Ardealului Inalt Prea-sfintitul Laurentiu Streza circula intr-un bolid Mercedes mai scump decat casele enoriasiloriar un preot din Giurgiu, Robertino Oprea, si-a tras Maseratti Quatroporte si un nou Bmw seria 7.

“ Masina este din punct de vedere psiho-sociologic un indicator de status social. Freud numea aceste tipuri de instrumente simboluri falice menite sa impresioneze partenerii de sex opus si sa anihileze concurenta partenerilor de acelasi sex. Pe cine vor oare preotii nostril sa impresioneze ? In Romania fluxul financiar catre biserica din partea enoriasilor este urias. Romanii daca nu dau bani la biserica, uneori si fara motiv concret,   se simt vinovati si anxiosi. Aceste venituri sunt neimpozabile si se duc in coama cailor putere, vile de lux si alte avutii la care enoriasii pot doar sa viseze.   Cand glumesc intre ei, unii preoti isi spun : In numele Tatalui , al Fiului si al Sfantului LUX uitand de binecunoscutul mesaj al bibliei : “Din nou va spun, este mai uşor pentru o camila sa treaca prin urechea acului decat pentru un om bogat sa intre in impăraţia lui Dumnezeu.(Matei 19:24)”, a conchis Cezar Laurentiu Cioc psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman din Bucuresti.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/exclusiv-specialistul-raspunde-de-ce-refuza-preotii-sa-ingroape-mortii-si-merg-in-bolizi-de-zeci-de-mii-de-euro-1279902

Lasati un raspuns