Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Crucea lui Novak Djokovici: Numărul 1 în tenisul mondial este un creștin-ortodox practicant

djCel mai bun jucător de tenis al momentului, sârbul Novak Djokovici, și-a demonstrat din nou clasa, câștigând turneul Australian Open, spulberându-l în finală pe britanicul Andy Murray, tenisman aflat pe locul 2 în clasamentul mondial.
Ca și în celelalte partide ale sale, Novak Djokovici a fost nedespărțit de crucea de lemn pe care o poartă la gât. Dan Negru a scris pe pagina de facebook despre acest simbol: “Celebra cruce de lemn pe care Novak Djokovic o poartă la gât, luată de la mănăstirea Crna Reka, renumită pentru peștera Sfântului Arhanghel Mihail. Interviurile lui Djokovici despre mănăstirea la care se închină când ajunge în Serbia au adus la Crna Reka în ultimii ani peste 1 milion de turiști”.

De-altfel, pe teren, Novak Djokovici nu ezită să se însemne de multe ori, cu semnul crucii. Evlavia arătată de numărul 1 mondial nu a trecut neobservată la Belgrad. Astfel, în 2011, acesta a primit ordinul Sfântul Sava în primul grad, cea mai înaltă distincție oferită de Patriarhul Serbiei (foto jos) unui mirean.

Născut la Belgrad, dar cu tatăl născut în Kosovo, Djokovici a ajutat frecvent pe sârbii rămași în vechea provincie sârbească, azi auto-proclamată republică albaneză.

http://www.activenews.ro/sport-tenis/Crucea-lui-Novak-Djokovici-Numarul-1-in-tenisul-mondial-este-un-crestin-ortodox-practicant-FOTO-129569

Lasati un raspuns